Na mladé spisovatele čeká peněžitá odměna
Na mladé spisovatele čeká peněžitá odměna
Ilustrační foto

Val. Meziříčí – Čtvrtstoletí slaví letos Literární soutěž Miroslava Kabely, kterou tradičně vyhlásilo město Valašské Meziříčí ve spolupráci s místní knihovnou a kulturní komisí. Určena je pro mladé spisovatele a spisovatelky ve věku od 13 do 20 let.

Oblíbené literární klání cílí na děti a mládež z Valašského Meziříčí, mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a studenty škol působících na území města. „Také v letošním 25. ročníku soutěže máme vypsány dvě kategorie, a to děti od 13 do 15 let a mládež od 16 do 20 let. Na všechny čeká čtveřice společných témat, kterými jsou: Pohádka o našem městě – To se mi nemělo stát! – Dopis člověku, kterého si vážím – Návrat z vesmíru,“ vyjmenovala místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že: „Sama se moc těším na to, jak si mladí spisovatelé s letošními tématy poradí. Věřím, že se můžeme opět těšit na skvělá díla.“

Autoři je mohou zasílat na e-mail marketa.novakova@muvalmez.cz až do pondělí 31. října. Hodnocení se zhostí odborná porota. Na tři nejlepší v obou kategoriích čeká zajímavá finanční odměna. Vyhlášení výsledků proběhne v prosinci v Městské knihovně Valašské Meziříčí.

Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí