Pat a Mat v říjnu zahájí další cyklus dětských představení Divadlo dětem
Pat a Mat v říjnu zahájí další cyklus dětských představení Divadlo dětem

Vsetín – S nastávajícím podzimem přichází další divadelní sezóna a s ní již devětadvacátý ročník cyklu Divadlo dětem. Dramaturgové z Domu kultury Vsetín opět po roce připravili pestrý program plný dětských příběhů a oblíbených pohádek v podání hostujících divadel z celé republiky. Divadelní představení budou probíhat vždy jednu neděli v měsíci od 16 hodin v sále Divadla v Lidovém domě. Na první divadlo se mohou malí diváci i jejich rodiče těšit v neděli 29. října.

„V letošní sezóně jsme pro nejmenší diváky v rámci cyklu Divadlo dětem – Okno do světa pohádek připravili sedm představení, která můžete od října do dubna navštívit v Divadle v Lidovém domě Vsetín,“ zve na cyklus dramaturg z Domu kultury Vsetín Zdeněk Holoubek. Divadlo dětem v letošním roce otevře povedená dvojka Pat a Mat z Divadla pohádek. Legendární kutilové vezmou děti s sebou na dovolenou v představení, které nápaditě spojuje zdánlivě nespojitelné – animovaný loutkový film a hraný projev s živými herci.

„V listopadu se mohou diváci těšit na muzikálovou pohádku ‚Honza málem králem‘ v podání Divadelní společnosti Agáta, těsně před Vánocemi pak Metropolitní divadlo z Prahy zahraje krásnou pohádku ‚S čerty nejsou žerty‘,“ představuje letošní různorodý program produkční Holoubek. Do nového roku malé diváky uvede Liška Bystrouška hostujícího Divadla DNO, v únoru přiveze Docela velké divadlo z Litvínova veselý příběh slavného hrdiny s puntíkovaným šátkem Ferdy Mravence. „Na jaře nás čeká zbrusu nová superhrdinská pohádka z dílny Divadla Tramtarie ‚O princezně fotbalistce první‘, v dubnu pak cyklus uzavře Divadlo Tyjátr pohádkou ‚Kráska a zvíře‘,“ doplňuje Zdeněk Holoubek.

Všechny pohádky jsou určeny pro děti od čtyř do deseti let, představení však jistě zaujmou i starší děti, rodiče i prarodiče. „Věříme, že se vám představení, která jsme pro vás v letošní sezóně připravili, budou líbit, a že společně prožijeme řadu příjemných chvil v říši pohádek. Stejně jako v minulém ročníku na vás bude netrpělivě čekat PES PUNTÍK,“ zve všechny malé i velké diváky Zdeněk Holoubek.

Také letos platí benefit v podobě symbolického vstupného pro doprovod dítěte starší 15 let. Předprodej vstupenek na jednotlivá představení bude začínat vždy 14 dní před představením na www.dkvsetin.cz nebo v pokladně Kina Vatra. Doprodej vstupenek probíhá na místě.

Mgr. Veronika Ježíková, DK vsetín