V pondělí odstartovaly Divadelní Luhačovice. Na které herecké hvězdy se můžeme těšit?
V pondělí odstartovaly Divadelní Luhačovice. Na které herecké hvězdy se můžeme těšit?
foto: FB Divadelní Luhačovice

Zlínský kraj – Už dnes večer odstartují v lázeňském městě v pořadí 22. Divadelní Luhačovice! Jeviště Lázeňského divadla tak bude až do soboty 27. srpna po všechny večery patřit divadelním souborům, které se budou ve svých inscenacích převážně komediálního charakteru opírat o výrazné herecké protagonisty.
Slavnostní zahájení divadelního festivalu se uskuteční v pondělí 22. srpna v 19:30 v Lázeňském divadle. Jako první se na prknech, která znamenají svět, představí herci pražského Divadla Viola s konverzační komedii SKORPIOS NA OBZORU. Děj představení se odehrává na jachtě miliardáře Aristotela Onassise, na které se vezou Winston Churchill a Greta Garbo. Setkání dvou výjimečných osobností 20. století není pokusem o historicky věrný dokument, ale je především zábavnou rozpravou o roli umění a krásy v našich životech a úvahou o ženách i mužích.

V úterý večer rozehrají v Lázeňském divadle herci Divadla Metro Praha komedii UŽ TĚ MÁM DOST, která nese námět „krize středního věku po anglicku“. Hra autorů Raye Cooneyho, Earla Barreta, Arna Sultana získala diváky po celém světě a u nás rozesmává návštěvníky pod režijním vedením zkušeného Antonína Procházky. Ve hře, kde o gagy a humorné dialogy nebude nouze, uvidíme prezidenta festivalu Miroslava Mejzlíka nebo manžele Rašilovovi.

Středeční inscenaci ŘIDIČ SLEČNY DAISY autora Alfreda Uhryho přivezou do lázeňského města herci z nedalekého Městského divadla Zlín. Hra pojednává o vztahu dvou postarších lidí – svérázné, umíněné, bohaté židovské vdovy a jejího docela nemajetného černošského šoféra. Každý má jiné zvyky a vyznává jiné hodnoty, navzdory tomu se však časem z jejich svazku vyvine opravdové přátelství. V hlavních rolích se představí Milena Marcilisová a Rostislav Marek.

Kateřina Nosková