Lucie Redlová na Vsetínském kulturním létě zahraje na lidovou notu
Lucie Redlová na Vsetínském kulturním létě zahraje na lidovou notu
foto: DK Vsetín

Vsetín – Poslední srpnový čtvrtek bude Dolní náměstí hostit koncert valašskomeziříčské muzikantky Lucie Redlové. Zpěvačka, která se na hudební scéně pohybuje již téměř dvacet let, představí nové album Lidová Redlová. S kapelou Garde na Vsetíně zahraje 25. srpna od 19 hodin, po koncertě bude následovat letní kino. Na programu je slavná francouzská komedie Amelie z Montmartru.

Lucie Redlová začínala s mandolínou ve folklor-beatové kapele Docuku. V letech 2013–2016 koncertovala s Beatou Bocek a Jitkou Šuranskou v projektu MDŽ – Muzikantky, dámy, ženy. I když se dlouho bránila nálepce folková písničkářka, nyní škatulky neřeší, střídavě koncertuje sólově s kytarou a mandolínou i se svou bigbítovější kapelou. Letos jí vyšlo již třetí sólové album, které se nejen svým názvem Lidová Redlová hlásí k lidovým motivům.

Posluchači se mohou těšit na písničky, jež naplno navazují na odkaz zpěvaččina otce Vlasty Redla. Na koncertě jistě zazní i singl Kamarádko moje, který zpěvačka věnovala své zesnulé kamarádce – zpěvačce a houslistce Jitce Šuranské. Na novém albu se objevily také tři autorské texty Lucie Redlové, což sama zpěvačka považuje za průlom ve své kariéře.

„Srdečně zveme také na promítání letního kina. Čeká nás francouzský film Amelie z Montmartru. Vstup na koncert i promítání je jako vždy volný,“ zve produkční Domu kultury Zdeněk Holoubek.

Koncerty i promítání Vsetínského kulturního léta se každý letní čtvrtek konají na pódiu na Dolním náměstí ve Vsetíně. Letošní sezónu ukončí čtvrtek 1. září, kdy bude na náměstí koncertovat NOCA a promítat se bude česko-slovenský film Známí neznámí.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín