V Galerii Stará radnice budou vystavovat studenti sklářské školy
V Galerii Stará radnice budou vystavovat studenti sklářské školy

Vsetín, Val. Meziříčí – Výstava s názvem MALBA/SKLO/DESIGN přinese možnost zhlédnout díla žáků a pedagogů Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Valašské Meziříčí. Vernisáž proběhne v pátek 18. března v 17 hodin v Mramorovém sále vsetínského zámku. Součástí slavnostního zahájení bude hudební vystoupení dua Ležérně a vleže. Výstava na vsetínském Zámku a v Galerii Stará radnice potrvá až do 22. května.

Sklářská škola ve Valašském Meziříčí působí v regionu již déle než 75 let a v současnosti nabízí vzdělání v oborech design skla, interiérový design a sklo v architektuře, průmyslový design, užitá malba a sklářské řemeslo. Přehlídka MALBA/SKLO/DESIGN přinese výběr z nejzdařilejších klauzurních i maturitních prací studentů posledních let a také ukázky ze současné tvorby výtvarných pedagogů školy. Na výstavě budou k vidění díla od Jiřího Dorňáka, Josefa Divína, Ondřeje Strnadela, Jaromíra Šimurdy, Nikoly Kostkové, Viery Janušové, Adély Brózdové, Sebastiana Kitzbergera a Petra Szyrokeho.

Rozsáhlou přehlídku prací žáků a pedagogů sklářské školy připravil Dům kultury Vsetín ve spolupráci s Muzeem regionu Valašsko a Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou. Výstavu je možné navštívit do 22. května vždy v otevírací době Galerie Stará Radnice – úterý až neděle od 9 do 17 hodin.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín