Kino Vatra bude hostit další ročník výstavy Společnost přátelská všem generacím
Kino Vatra bude hostit další ročník výstavy Společnost přátelská všem generacím
foto: DK Vsetín

Vsetín – Malované obrázky, výrobky z látky, vlny či keramiky – to vše a ještě mnohem více přinese tradiční výstava Diakonie Vsetín nazvaná „Společnost přátelská všem generacím“. Sedmnáctý ročník výstavy výrobků klientů Diakonie bude hostit vsetínské Kino Vatra. Slavnostní zahájení proběhne ve čtvrtek 17. března v 15:30 a výstava bude v kině probíhat až do 24. dubna.

„Společnost přátelská všem generacím“, tak zní moto vsetínské Diakonie, která na Vsetínsku pomáhá dětem, rodinám, seniorům i nevyléčitelně nemocným. Stejný název nese také tradiční přehlídka rozmanitých výrobků dětí a seniorů, kteří služeb organizace využívají. „Návštěvníky čeká pestrá směsice výrobků klientů našich služeb. Senioři z Domova Harmonie dokonce připravili malé překvapení, které bude každý moci ochutnat,“ láká na vernisáž Marta Vodáková z Diakonie Vsetín.

V průběhu vernisáže bude představena činnost i hodnoty Diakonie Vsetín, druhá část bude věnována informacím o dobrovolnické činnosti v Diakonii i dalších organizacích. „Vernisáže se zúčastní i naši klienti a chybět nebude ani hudební doprovod. Věříme, že si budeme moci všichni společně zazpívat,“ dodává Marta Vodáková.

Rukodělné výrobky klientů služeb vsetínské Diakonie bude možné zhlédnout ve vestibulu Kina Vatra každý den během otevírací doby kina až do 24. dubna.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín