Malý sál Domu kultury ve Vsetíně přivítá kapelu Gary Moore Tribute
Malý sál Domu kultury ve Vsetíně přivítá kapelu Gary Moore Tribute
foto: DK Vsetín

Vsetín – Ve čtvrtek 17. března 2022 proběhne v malém sále Domu kultury koncert kapely Gary Moore Tribute. Zahraniční umělecké uskupení vzdávající poctu irskému zpěváku a skladateli vede Garyho neméně talentovaný syn Jack.

Gary Moore byl severoirský hudebník, zpěvák a skladatel, který začal hrát na kytaru již jako jedenáctiletý. Na hudebních pódiích se pak pohyboval od svých šestnácti let. V průběhu kariéry vystřídal několik uskupení včetně vlastních kapel Gary Moore Band a G-Force, ale vyzkoušel si také sólovou dráhu. Píseň „Parisienne Walkways“ pocházející právě ze sólového období jej dostala poprvé do hitparád. Svou tvorbu neomezoval na jediný žánr, ale zavítal do stylů, jako jsou blues, hard rock, heavy metal nebo jazz fussion. Svému synu Jackovi od narození vštěpoval lásku ke kytaře – a díky tomu spolu brzy vystupovali na koncertech po celém světě. Na sklonku svého života připravoval Gary Moore další materiál, který měl být rockový s keltskými vlivy. Novinářům se údajně svěřil: „Moje bluesová alba byla velmi úspěšná, mohu si proto dovolit ten luxus vrátit se k rockovým kořenům.“ Svůj záměr však již neuskutečnil. Gary Moore zemřel nečekaně na své dovolené v roce 2011.

Jeho odkaz a písničky však nadále šíří kapela Gary Moore Tribute. V současnosti ji tvoří kromě syna Jacka přední polští hudebníci Szymon Pejski – zpěv, Bogdan Topolski – kytary, Lukasz Gorczyca – basa a Tomek Dominik – bicí. Koncert je složen převážně ze skladeb Garyho Moora a diváci jistě pochopí, proč je Jack Moore považován za velmi talentovaného hráče na elektrickou kytaru.

Koncert začíná v 19:00. V průběhu koncertu bude nutné mít nasazený respirátor dle platných protiepidemických nařízení.

Vstupné: 210 Kč v předprodeji, 260 Kč v den konání akce.

Předprodej od 17. 2. 2022.

Bc. Ondřej Vaněk, DK Vsetín