Tomáš Šulaj Cenu Thálie za roli Jidáše nezískal, zklamaný ale nebyl
Tomáš Šulaj Cenu Thálie za roli Jidáše nezískal, zklamaný ale nebyl
Tomáš Šulaj jako Jidáš. foto: Slovácké divadlo

Zlínský kraj – Na slavnostním předávání Cen Thálie za nejlepší herecké výkony loňského roku, které v sobotu večer hostilo Národní divadlo, mělo své želízko v ohni také Slovácké divadlo. Mezi tři nejlepší herce v kategorii Muzikál, opereta a jiné hudebnědramatické žánry se probojoval Tomáš Šulaj za roli Jidáše v rockové opeře Jesus Christ Superstar režiséra Doda Gombára.
I když herecká asociace dala před Jidášem v podání Tomáše Šulaje nakonec přednost Lumíru Olšovskému, který exceloval jako Henry Higgins v muzikálu My Fair Lady, uherskohradišťský herec zklamán nebyl.

„Člověk si vždycky vnitřně přeje, aby na pódiu zaznělo jeho jméno, ale už nominace a možnost být v takový večer v Národním divadle mezi těmi nejlepšími, je obrovským úspěchem a oceněním,“ řekl po předávání nejprestižnějšího českého hereckého ocenění Tomáš Šulaj.

V sobotu večer Šulajovi ze všech sil držela palce přímo v Národním divadle i ředitelka Slováckého divadla Libuše Habartová.

„Chtěla bych Tomovi Šulajovi moc pogratulovat k tomu, že byl navržen do užší nominace na cenu Thálie. Přesto, že toto nejvyšší ocenění nakonec neproměnil, už samotná nominace je velkým oceněním jeho práce. Vím, že takto podobně to vnímají i ostatní herečtí kolegové. Ceny Thálie jsou velký herecký svátek a já si velmi vážím toho, že jsme letos v Národním divadle u toho mohli být. Tome, děkujeme a zlom vaz!“ pogratulovala Šulajovi principálka Slováckého divadla.

Doma už Tomáš Šulaj jednu Cenu Thálie má, a to za roli Jerryho v muzikálu Donaha!, který ve Slováckém divadle režíroval Radek Balaš.

Do užší nominace letošních Cen Thálie v kategorii Muzikál, opereta a jiné hudebnědramatické žánry se dostala také uherskohradišťská rodačka Kristýna Daňhelová, která v současné době působí v Městském divadle Brno. Ani ona však nominaci, kterou si vysloužila za roli Jany Eyrové ve stejnojmenné inscenaci, nakonec ve vítězství neproměnila.

Kateřina Nosková