Osmadvacátý Vsetínský jazzový festival láká na kytaristu Rudyho Linku
Osmadvacátý Vsetínský jazzový festival láká na kytaristu Rudyho Linku
foto: DK Vsetín

Vsetín – Tradiční vsetínská událost věnovaná jazzové muzice je opět po roce tady. Hvězdou letošního ročníku Vsetínského jazzového festivalu je kytarista Rudy Linka se švédským pianistou Bobo Stensonem. V dramaturgii festivalu nechybí ani mladí hudebníci či swingové uskupení. Dům kultury Vsetín zve všechny milovníky jazzové hudby na sobotu 15. října od 18:30.

„Jsme rádi, že máme tu čest na festivalu již podruhé přivítat fenomenálního kytaristu Rudyho Linku, tentokrát i s charismatickým klavíristou Bobo Stensonem,“ uvedla Eva Hennelová, produkční z Domu kultury Vsetín. Rudy Linka na Vsetínském jazzovém festivalu vystupoval poprvé v roce 2010. „První vystoupení slavného jazzového kytaristy na Vsetíně sklidilo obrovský úspěch,“ vzpomíná Hennelová.

Foyer Domu kultury se od 18:30 rozezní prvními jazzovými a swingovými rytmy v podání Swingtetu. Ve velkém sále se pak od 19 hodin představí tři uskupení. Kromě Rudyho Linky vystoupí výjimečný Ochepovsky Project pod vedením ruského rodáka, kytaristy a skladatele Igora Ochepovského. Kapela složená z vynikajících českých a slovenských hudebníků se pohybuje mezi žánry, v její tvorbě se prolínají vlivy jazzu, neo-soulu i vážné a elektronické hudby. „Festival uzavře multižánrová zpěvačka a skladatelka Marta Kloučková se svým quintetem,“ dodala Eva Hennelová. Jazzovým večerem bude provázet Aleš Benda.

Vstupné: 490 Kč v předprodeji, 590 Kč v den akce. Předprodej vstupenek probíhá on-line na www.dkvsetin.cz nebo na pokladně Kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín