Slovácké divadlo bylo nominováno na titul Divadlo roku
Slovácké divadlo bylo nominováno na titul Divadlo roku
foto: Slovácké divadlo

Zlínský kraj – Vynikající zpráva přišla v uplynulých dnech z Uherského Hradiště. Místní Slovácké divadlo bylo totiž nominováno na prestižní titul Divadlo roku.
Odborníci z celé republiky přijíždějí do Slováckého divadla, aby sledovali, jak se mu daří, jak se vyvíjí, jaké inscenace studuje a jak vypadá celé jeho prostředí. A ukazuje se, že ve srovnání s ostatními českými divadly je tak výjimečné, že bylo dokonce navrženo na titul Divadlo roku.

„Nominace zveřejnil časopis Svět a divadlo a Slovácké divadlo zabodovalo hned v několika kategoriích. Je to to nejlepší potvrzení, že jdeme dobrou cestou a také skvělá zpráva pro diváky, že u nás mají zaručenou tu nejlepší kvalitu nejenom inscenací samotných, ale i všeho, co k našemu divadlu patří. Od fotografií, přes vizuál, až po atraktivní dramaturgické objevy, služby publiku a vůbec celou atmosféru divadla,“ raduje se herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Zároveň připomíná, že divadlo uvádí vedle divácky atraktivních inscenací, jako je muzikál Jesus Christ Superstar se dvěma nominacemi na Thálii, nebo komedie Třináctkrát za svědka, která vznikla speciálně pro Slovácké divadlo, i kritiky vysoce hodnocené Tři sestry, silného Cyrana z Bergeracu a další. Momentálně česká režijní špička Anna Davidová připravuje inscenaci Opilí.

Kateřina Nosková