Koncert ostravského tria C13 slibuje mrazivou atmosféru
Koncert ostravského tria C13 slibuje mrazivou atmosféru
foto: DK Vsetín

Vsetín – Do vsetínského Domu kultury přijede koncertovat ostravské trio muzikantů, kteří si říkají CI3. Kapela vzniklá postupnou evolucí z kapely Café Industrial zahraje svou nadžánrovou tvorbu nejen z posledního alba Hodně řeky. Koncert se koná ve čtvrtek 13. dubna od 19 hodin v Malém sále Domu kultury.

Promyšleně vystavěná gradace skladeb, interakce mezi hráči i mezi kapelou a publikem, to charakterizuje tvorbu i koncerty kapely CI3. Tato osobitá formace vznikla v roce 2020 ze skupiny Café Industrial. Zlomovým bodem bylo nahrání nového alba s názvem Hodně řeky. „My dva s Viktorem spolu hrajeme dvacet let a dostaneš se do stavu, kdy si řekneš, že by možná nebylo od věci založit nějakou novou kapelu. Ale pak zjistíš, že bys ji založil se stejnými lidmi, s kterými hraješ. Vlastně jsme se rozpadli a založili CI3. A CI3 jsme od doby, kdy na basu nastoupila Kristýna,“ řekl v minulosti o vzniku kapely s novým názvem Českému rozhlasu kytarista a frontman František Kuča.

Kapela není neznámá ani vsetínskému publiku. „I když se CI3 v Domě kultury představí poprvé, ve Vsetíně už ji mohli diváci a posluchači vidět v rámci festivalu Valašské nákyp nebo u příležitosti kulturní středy v KICu nebo v KUS na Maštaliskách,“ uvedla za pořadatele Eva Hennelová. CI3 hraje ve složení František Kuča – kytara, zpěv, Kristýna Krompolcová – basa, Viktor Dořičák – bicí. Předprodej na vsetínský koncert byl spuštěn v pondělí 20. března.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín