Karel Plíhal zabásní a rozesměje publikum v Malém sále DK
Karel Plíhal zabásní a rozesměje publikum v Malém sále DK
foto: DK Vsetín

Vsetín – Na večer známých písní, milých rýmů i jazykových her, které vás rozesmějí i rozteskní, zve Dům kultury Vsetín. Koncertovat bude ojedinělý český hudebník a poeta Karel Plíhal. Muzikant na Vsetíně vystoupí se svým doprovodným kytaristou Petrem Fialou v pátek 28. dubna od 19 hodin. Koncert se koná v Malém sále DK.

„Karel Plíhal má u nás vždy beznadějně vyprodané koncerty. Naposledy v Domě kultury vystoupil po covidovém období v říjnu 2020,“ připomněla poslední Plíhalovu návštěvu v Domě kultury produkční Eva Hennelová. Jednočlennou kapelu Karla Plíhala na koncertě posílí skvělý Petr Fiala. Vystudovaný kytarista doprovodí dvouhodinové představení známého poety, který svými rýmy a milými a vtipnými texty dokáže divákům vehnat slzy smíchu do očí.

Oblíbený muzikant v posledních letech oslavil své šedesáté narozeniny i čtyřicet let na hudební scéně. Čtyřnásobný vítěz hudebního festivalu Porta i držitel ceny Anděl, který vyměnil kytaru za mandolu, je znám především svými písněmi „Námořnická“ nebo „Instalatérská“, „Nagasaki, Hirošima“ či písní „Ráda se miluje“. „Koncert Karla Plíhala se uskuteční v Malém sále a není určen pro děti do 12 let,“ dodala Eva Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín