Rožnov nabízí Snow Film Fest, Blešák trochu jinak nebo IQ Park
Rožnov nabízí Snow Film Fest, Blešák trochu jinak nebo IQ Park

Rožnov - Přehlídka adrenalinových filmů Snow Film Fest, třeba Blešák trochu jinak nebo třeba interaktivní výstava Poznávej se! Taková je nabídka akcí v Rožnově pod Radhoštěm na první listopadový víkend.
   Večer plný špičkových filmů! Sníh, led, adrenalin, extrémní lyžování, zimní lezení, snowkiting, skialpinismus a další zimní šílenosti. Takový je Snow Film Fest, který se uskuteční v Rožnově pod Radhoštěm v pátek 1. listopadu a začíná v 18 hodin v kině Panorama. Letos se můžete těšit na film Queen Maud Land a hvězdně obsazenou expedici v čele s Alexem Hannoldem za zdoláváním skalních stěn daleko za polárním kruhem, na bezútěšné podmínky ostrova Onekotan uprostřed Ochotského moře. Kromě toho také na snímek Ice&Palms, cyklistický přejezd Alp, okořeněný o sjezdy nejzvučnějších alpských vrcholů, na blázna v neoprenu mezi krami ve filmu Surfer Dan, na dokument Můj svět, neboli zpověď extrémního sportovce Jana Vency Franckeho, nebo na sbírání Střípků ze života horolezce Mirka Šmída.
   Pokud máte doma zachovalé a nepotřebné věci (hračky, spotřební zboží, oblečení) a nechcete je vyhodit do popelnice, můžete udělat dobrý skutek a tyto věci darovat. Ideální k tomu je akce, která se jmenuje Blešák trochu jinak, kterou pořádá Spolek rožnovských žen a koná se v pátek a v sobotu v jídelně základní školy na Koryčanských Pasekách v Rožnově. Darované věci pak mohou dobře sloužit dalším lidem. Výtěžek z této akce bude věnován na sociální účely. Příjem věcí do prodeje je v pátek od 14 do 16 hodin, prodej pak je v pátek od 15 do 19 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin.
   Třetím tipem na víkend je interaktivní výstava iQPARKu Liberec s názvem „Poznávej se!“, která trvá až do 10. listopadu a otevřeno má i o víkendech (9 - 18). Výstava se koná v galerii 3. etáž a je kombinací hry, zábavy i poučení a zahrnuje přes padesát interaktivních exponátů, které jsou určené k vyzkoušení, k vyřešení nebo k soutěžení, takže platí heslo „Dotýkat se exponátů je přímo přikázáno“.
Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí (Valašské muzeum v přírodě, Pustevny, Radhošť, sjezdovky v regionu), informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova, najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz.
Marek Havran, MěÚ Rožnov p. R.