Bývala výsadou králů, dodnes je skvostem
Bývala výsadou králů, dodnes je skvostem
foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí - Valašské Meziříčí navštívila vznešená dáma. Usídlila se v komnatách 2. poschodí Muzejního a galerijního centra, kde přijímá všechny návštěvníky, kteří jsou potěšeni její přítomností. Řeč je o historické, současné i moderní paličkované krajce, které je věnována atraktivní výstava.
   Přijďte s ní strávit pár chvil, nechte se okouzlit její osobností, překvapí vás rozmanitostí svého zpracování. Je nádherná ve všech svých podobách, má šaty různých stylů a materiálů. Oblékají ji četné zástupy krajkářek a krajkářů, každý podle své nátury a fantazie. Už není jen ozdobou na oděv, stává se svébytným výtvarným dílem. Jako vyjadřovací prostředek si ji zvolila také akademická malířka Milča Eremiášová, spolu s ní vystavuje svá díla Iva Prošková a další současné krajkářky. Uvidíte také obrazy Víťazoslava Mišíka, významného slovenského krajkáře 20. století.
   Výstava s názvem Bývala výsadou králů, dodnes je skvostem, vás přivítá v úterý až pátek od 9 do 13 hodin, v sobotu a v neděli od 13 do 17 hodin. Vždy bude přítomna krajkářka, která se s vámi ráda podělí o své zážitky s krajkou. Výstava je otevřena až do neděle 24. listopadu.
Dana Šmelcerová, Valašský krajkářský a řemeslný spolek