Přípravy na Valašské záření 2021 vrcholí
Přípravy na Valašské záření 2021 vrcholí
foto: DK Vsetín

Vsetín – Už tento týden nás čeká 23. ročník multižánrového festivalu Valašské záření. Akce se bude konat v pátek a sobotu 10. a 11. září na Dolním náměstí a na Svárově. A jako každý rok je na co se těšit!
   „Pro diváky máme tradičně připravený pestrý program – koncerty, výstavy a filmová představení. V pátek bude velkým tahákem kapela Žlutý pes a hlasový mág En.Dru, v sobotu pak vystoupení Terezy Kerndlové s kapelou a Rock’n’roll Band Marcela Woodmana,“ láká na hlavní hvězdy dramaturgyně festivalu Eva Hennelová.
   Představí se i místní kulturní a taneční spolky a školy.
   „Na páteční i sobotní odpoledne jsme připravili bohatý program pro děti, během kterého vystoupí mimo jiné děti ze vsetínských základních škol a mateřských školek a sportovních a tanečních spolků. Chybět nebudou ani divadelní pohádky,“ doplnil další z dramaturgů Valašského záření Zdeněk Holoubek.
   V pátek 10. září od 16:00 to na Dolním náměstí bude představení pro děti Kosí bratři v podání Divadla Scéna Zlín, v sobotu 11. září od 15:30 tamtéž vystoupení folklorního souboru Lidičky z Kyjova. Program pro děti pak v 18:30 na stejném místě završí oblíbená skupina Maxim Turbulenc. O hladký průběh programu pro děti se postará vsetínské ALCEDO – středisko volného času.
   Dramaturgové nezapomněli ani na tradiční tajný koncert na Náměstí Svobody. Kdo se však bude chtít dozvědět, o jakého interpreta se jedná, bude muset na toto místo přijít v sobotu 11. září okolo 19:00. Ani dnes totiž jméno vystupujícího jednotlivce či kapely neprozradíme.
   Veškerý program Valašského záření je pro návštěvníky zdarma. Je však třeba počítat s dodržováním protiepidemických opatření Ministerstva zdravotnictví.
   V souvislosti s nimi bude areál akce rozdělen do dvou sektorů – sektor Dolní náměstí a sektor Svárov – z nichž každý bude mít několik vstupů/výstupů, u kterých bude kontrolována bezinfekčnost. U vstupu do areálu akce bude možné na vyhrazeném místě provést také samotest. Počet diváků bude evidován prostřednictvím silikonových identifikačních pásků. Návštěvníci festivalu se pak musí řídit provozním řádem, který je k dispozici na webových stránkách a Facebooku Domu kultury Vsetín.
   „Pevně věřím, že ani složitější organizační opatření návštěvníky neodradí, a společně si Valašské záření užijeme,“ uzavřel starosta Vsetína Jiří Růžička.
Ing. Jakub Šnevajs, www.dkvsetin.cz