Martina Hejsková ovládla VALMEZ FOTO 2021
Martina Hejsková ovládla VALMEZ FOTO 2021
Vítězka Martina Hejsková. foto: MěÚ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Letos již 15. ročník tradiční soutěže amatérských fotografů VALMEZ FOTO zná vítěze. Porota tentokrát vybírala z 36 snímků od 15 autorů. Slavnostní vernisáž nejen oceněných fotografií proběhla v pondělí 6. září v Muzejním a galerijním centru.
   Oblíbené klání každoročně pořádá město Valašské Meziříčí ve spolupráci s Kulturní komisí při radě města a Kulturním zařízením města. Na fotografy letos čekala dvojice témat. „V hlavní kategorii – Valmez město kultury – soutěžilo celkem 24 fotografií a odborná porota opět neměla jednoduché rozhodování. Vítězství nakonec přiřkla snímku Zápal pro kulturu, jehož autorkou je Martina Hejsková, a myslím, že vybrala opravdu dobře,“ nešetřila chválou místostarostka Yvona Wojaczková. „Fotografie vznikla během letošní Meziříčské muzejní noci v rámci krásného představení doplněného ohňovou show, která mě zaujala a tak jsem se rozhodla ji vyfotit. Soutěže se účastním celkem pravidelně, i když jsem tentokrát doufala v umístění, rozhodně jsem nečekala, že vyhraji,“ svěřila se šťastná autorka nejlepšího snímku Martina Hejsková. Stříbrnou příčku pak obsadil Tomáš Both s fotografií Čas nezastavíš a bronz bral Radek Novotný za snímek Velký býček.
   Fotografy zaujalo také téma Řeka Bečva, které bylo součástí zvláštní kategorie. „Zde jsme obdrželi celkem 12 soutěžních snímků. Zvláštní cenu si nakonec odnesla Petra Juříková za fotografii Meziříčské zrcadlo. Ocenění si zaslouží gratulaci a všem účastníkům patří velké díky za to, že se do soutěže zapojili,“ uzavřela místostarostka Wojaczková.
   Soutěžní snímky posuzovala odborná porota ve složení Josef Knápek, Martin Hlavica, Miroslav Neradil, Břetislav Skýpala a Jan Suchý. Výstava všech fotografií zaslaných do 15. ročníku soutěže VALMEZ FOTO bude k vidění v Muzejním a galerijním centru až do neděle 26. září. Součástí výstavy je i kolekce fotografií Denisy Vargy Vašíčkové s názvem Propojení umění, přírody a barev ze ZUŠ Alfréda Radoka Valašské Meziříčí.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí