Pořad Carmen a jiné lásky završí cyklus komorních koncertů
Pořad Carmen a jiné lásky završí cyklus komorních koncertů
foto: DK Vsetín

Vsetín – Třetí a zároveň poslední koncert tohoto ročníku Cyklu komorních koncertů, který pro posluchače vážné hudby i širokou veřejnost každoročně připravuje Dům kultury Vsetín, je za dveřmi. Poslední březnové úterý bude Mramorový sál Zámku Vsetín hostit dvě dámské interpretky – mezzosopranistku Andreu Tögel Kalivodovou a klavíristku Ladislavu Vondráčkovou. Umělkyně přednesou nejen skladby z opery Carmen v pořadu nazvaném „Carmen a jiné lásky“ v úterý 28. března od 18:30.

„V letošním komorním cyklu jsme již mohli slyšet filmovou hudbu, druhý koncert přinesl skladby Beatles, na třetím a zároveň posledním koncertu přivítáme českou mezzosopranistku Andreu Tögel Kalivodovou s pořadem Carmen a jiné lásky,“ uvedla dramaturgyně Cyklu komorních koncertů Eva Hennelová z Domu kultury Vsetín. Sólistka Národního divadla a Státní opery Praha Andrea Tögel Kalivodová září na prknech Národního divadla v roli Carmen mnoho sezón. Svým účinkováním v opeře si podmanila publikum a zajisté se zasloužila i o oblibu Carmen u českého publika. Mezzosopranistka vystoupí na Vsetíně podruhé, tentokrát v doprovodu klavíristky Ladislavy Vondráčkové.

„Andrea Kalivodová se ve Vsetíně již představila v rámci projektu Opera Divas se svými kolegyněmi Pavlínou Senič a Terezou Mátlovou v roce 2017,“ vzpomněla Hennelová. Tentokrát mezzosopranistka přednese písně Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Leoše Janáčka, Johanna Sebastiana Bacha, George Bizeta, Georga Fridricha Händela, Andrewa Lloyda Webbera a Leonarda Bernsteina. „Koncert začne tradičně v 18:30 v Mramorovém sále Zámku Vsetín. Chybět nebude ani entrée v podání žáka ze ZUŠ Vsetín nebo ZUŠ Kostka,“ dodává dramaturgyně cyklu Hennelová.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín