Jazzově laděné písně The Beatles předvede rakouský umělec Walter Fischbacher
Jazzově laděné písně The Beatles předvede rakouský umělec Walter Fischbacher
foto: DK Vsetín

Vsetín – Čtvrtek 23. března přinese vsetínskému publiku nevšední hudební zážitek – Malý sál Domu kultury bude patřit netradičně pojatým písním liverpoolských Beatles v podání Waltera Fischbachera a jeho Phishbacher Tria. Kapela tří muzikantů z různých zemí střední Evropy se ve Vsetíně zastaví v rámci svého evropského turné. Jazzové předělávky legendárních skladeb si diváci mohou poslechnout od 19 hodin v Malém sále.

„Walter Fischbacher není vsetínskému publiku neznámý, ve Vsetíně vystupuje poměrně často. Naposledy jsme jej přivítali v roce 2021, kdy zahrál s basistou Stevem Clarkem na Vsetínském jazzovém festivalu,“ uvedla produkční Domu kultury Eva Hennelová. Tentokrát talentovaný rakouský umělec představí jazzové pojetí písniček kultovní skupiny The Beatles se svým jazzovým triem.

Kapela v mezinárodním složení Walter Fischbacher (USA) – piano, Petr Dvorský (CZ) – kontrabas a Alex Bernath (D) – bicí je známá jako skvělá doprovodná kapela mnohých zpěváků, a především amerických zpěvaček. Nové album složené z jazzových předělávek písní Beatles natočilo Phishbacher Trio v roce 2022 a v letošním roce s ním vyráží na velké evropské turné, na kterém se zastaví i ve vsetínském Domě kultury.

„Koncert špičkových hudebníků bude jistě mimořádným zážitkem, srdečně zveme do Malého sálu,“ přidala závěrem pozvání Hennelová. Předprodej na březnový koncert je již spuštěn na webových stránkách Domu kultury Vsetín i na pokladně Kina Vatra.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín