Herci zlínského divadla začali zkoušet slavný muzikál. Zpívat s nimi bude Igor Timko z kapely No Name
Herci zlínského divadla začali zkoušet slavný muzikál. Zpívat s nimi bude Igor Timko z kapely No Name
Zleva: Radovan Král, Petra Králová a Igor Timko. foto: Městské divadlo Zlín

Zlínský kraj – Herecký ansámbl zlínského městského divadla se pustil do zkoušení muzikálu Ženy na pokraji nervového zhroucení podle slavného filmu Pedra Almodóvara v režii Stana Slováka. V hlavní roli Pepy se představí Petra Králová a na pódiu diváci uvidí také frontmana populární kapely No Name Igora Timka, který s divadlem navázal netradiční spolupráci.
Madrid – pulzující město vášní, tužeb a snů. Splněných, i těch promarněných. Tak se střídáden s nocí, slunce s deštěm, slzy se smíchem. To vše je život! Právě v den, kdy dabingováherečka Pepa zjišťuje, že je těhotná, ji její milenec Iván opouští. Než se s ním stačí spojit, abyjí vše vysvětlil, setká se s jeho bývalou ženou Lucií, právě (po dvaceti letech) propuštěnou znervového sanatoria, i jeho synem a jeho snoubenkou. Její nejbližší přítelkyně modelkaCandela má podezření, že její nový milenec Malik je hledaný terorista… Pepa nasedá dotaxíku na zběsilou jízdu temperamentním Madridem. Co na ni v cíli čeká?

„Věřím, že zběsilý kolotoč ztřeštěných situací, rytmický jazz-rock a divoká jízda nočním Madridem nás všechny uhrane tak, že na samém konci tohoto nejen vztahového masakru budeme všichni děkovat svým nejbližším, že obvykle míváme doma poklidné večery a někdy dokonce i nudu. !Vamos amigos!” říká k novému titulu režisér Stano Slovák, který působí jako umělecký šéf Městského divadla Brno.

V hlavní roli Pepy se představí herečka Městského divadla Zlín Petra Králová. „Čeká mě pěkná práce se dvěma skvělými partnery, zpěváky a herci. Alternace přinese osvěžující tóny a těším se na toto setkávání. Mám ráda výzvy a tahle bude krásně nelehká,“ říká k hlavní roli a zkoušení v novém titulu Petra Králová.

V roli taxikáře uvidí zlínští diváci také oblíbeného zpěváka a frontmana kapely No Name Igora Timka, který je vystudovaným hercem.

„Pre každého vysokoškolského pedagóga je ideál, keď popri výuke uměleckého predmetu aktívne působí aj v kamennom profesionáľnom divadle. A tak som kontaktoval priateľov v zlínskom divadle s tým, že som aktuálne „voľný hráč na trhu“, že či ma teda nechcú? Po telefonáte s pánom Randarom a Patrikom Lančaričom sme si plácli. Ďakujem za túto možnost, je mi cťou, byť vašou súčasťou,“ komentuje zajímavou spolupráci Timko.

S Igorem Timkem bude v roli taxikáře alternovat herec zlínského divadla Radovan Král.

„Alternace v našem divadle nejsou úplně běžné. Má to svoje výhody i nevýhody, každopádně zkoušení bude určitě náročnější než obvykle. Rozhodně se ale na tuto výzvu těším a jsem zvědavý na výsledek,“ říká herec Městského divadla Zlín Radovan Král.

Premiéra muzikálu se chystá na 29. dubna. Muzikálovou podobu napsali libretista Jeffrey Lane a osvědčený muzikálový skladatel a textař David Yazbek, autoři již známého muzikálu Donaha!, který zlínské divadlo úspěšně hraje již téměř rok.

Kateřina Nosková