Osobnosti kultury přijal hejtman Radim Holiš
Osobnosti kultury přijal hejtman Radim Holiš
foto: Jiří Balát

Zlínský kraj – Folkloristu Jana Vančuru a dramaturga Jana Gogolu přijal ve čtvrtek 29. září hejtman Radim Holiš, aby dodatečně oběma pánům poděkoval za jejich přínos kultuře a předal jim pamětní medaile Zlínského kraje. Folklorista, zpěvák a hudebník Jan Vančura a filmový i televizní dramaturg a vysokoškolský profesor Jan Gogola figurovali mezi celkem devíti adepty na ocenění Pro Amicis Musae za rok 2021. Avšak v termínu, kdy se konalo slavnostní předávání ceny a setkání nominovaných s představiteli kraje, se museli ze zdravotních důvodů omluvit.

„Velmi mě těší, že jsem se mohl dodatečně setkat s panem Vančurou i s panem Gogolou. Byla to pro mě další příležitost uvědomit si, jaké osobnosti ve Zlínském kraji máme. Kultura, které zasvětili svůj život, obohacuje celý náš region a jeho obyvatele a za to si zaslouží poděkování,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Kvůli omezením v souvislosti s Covid-19 bylo vyznamenávání osobností kultury přesunuto z roku 2021 až na letošní jaro, kdy cenu Pro Amicis Musae převzal zlínský výtvarník Josef Ruszelák.

Helena Mráčková, Krajský úřad Zlínského kraje