Nová výstava v Galerii Na Radnici
Nová výstava v Galerii Na Radnici
Vernisáž výstavy. foto: MěÚ Rožnov

Rožnov - Rožnovský fotoklub R9 vystavuje od středy 3. dubna v Galerii Na Radnici. Výstava fotografií nazvaná „Z každého rožku trošku“ bude veřejnosti přístupná až do 30. června.
   Vernisáží byla ve středu 3. dubna otevřena výstava fotografií členů rožnovského fotoklubu R9 nazvaná „Z každého rožku trošku“. Výstavu uvedl ředitel pořádajícího T klubu – kulturní agentury Jakub Sobotka radou, jak je možno přistoupit k pohledu na fotografovaný motiv.
   „Název výstavy vypovídá o jejím obsahu. Každý člen našeho fotoklubu tvoří po svém, proto jsou k vidění fotografie doslova z každého rožku,“ řekl při zahájení výstavy předseda R9 Jaroslav Polášek. „Vybrané fotky představují tvorbu jednotlivých členů, jejich témata. To, čím chtějí okolí oslovit,“ doplnil Jaroslav Polášek.
   Kromě povídání o fotografování a fotografiích vytvořili návštěvníci vernisáže živý fotoaparát. Akci hudebně doprovodili žáci ZUŠ Rožnov pod vedením Adama Fusky.
   Fotoklub R9 jako skupina výtvarných fotografů, ale zároveň i dokumentaristů, působí na Rožnovsku od roku 2003 ve formě občanského sdružení. Mezi členy jsou jak aktivní fotoamatérští tvůrci, tak profesionálové a úspěšní autoři mezinárodních salónů fotografie.
  Výstava potrvá do 30. června 2019. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí MěÚ Rožnov p. R.