Vsetínské Dolní náměstí opět ožije Valašskými Velikonocemi
Vsetínské Dolní náměstí opět ožije Valašskými Velikonocemi

Vsetín - Na Zelený čtvrtek 18. dubna 2019 připravil Dům kultury Vsetín program pro celou rodinu s názvem Valašské Velikonoce na Vsetíně. Již od deváté hodiny ranní bude na návštěvníky na Dolním náměstí čekat jarmark, zábavný program pro děti a kulturní vystoupení.
   Jarmark bude trvat po celý den až do 17. hodiny a nabídne regionální farmářské produkty a další zboží. K zakoupení či ochutnání bude pro návštěvníky medovina, zvěřinové speciality, trubičky, koláče, frgály, sýry, trdelníky, bramboráky, rybízové víno, zelené pivo z minipivovaru Valášek, čerstvou kávu, medové perníčky, koření, uzenářské výrobky, kraslice, velikonoční dekorace, paličkované krajky, keramika a mnoho dalšího.
   Dopoledne bude od 10 do 11 hodin patřit Pouličnímu divadlu Kvelb. K vidění bude obrovské vejce, které společně děti pomalují, dále pálení Moreny, které k příchodu jara neodmyslitelně patří. Děti si mohou vyzkoušet pletení tatarů, malování vajíček, výrobu velikonočních zápichů a další aktivity.
   V odpoledním čase od 14.30 do 15.30 hodin se ještě jednou představí pouliční show divadla Kvelb, které vystřídá koncert Dechové hudby Kotáranka z Lužné. Čtvrteční velikonoční program zakončí od 16.30 hodin soubor Vsacan s cimbálovou muzikou.
   Vstup volný.V případě nepříznivého počasí je možná změna programu.
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.