Noc kostelů v Lešné u Valašského Meziříčí
Noc kostelů v Lešné u Valašského Meziříčí
foto: MRV

Lešná - Také letos se zapojí zámek Lešná u Valašského Meziříčí do celonárodního festivalu Noc kostelů. Pro návštěvníky připravuje netradiční večerní procházky parkem a prohlídku výstavy Barevný svět. Akce proběhne v pátek 12. června od 19:00 do 22:30 hodin. Vstup je zdarma.
V loňském roce probíhala lešenská Noc kostelů v zámku a sousedícím kostele sv. Michaela archanděla. Zdejší svatostánek bude sice i letos otevřen, program pro veřejnost však bude probíhat pouze v zámeckém areálu.
   Muzeum regionu Valašsko připravilo netradiční večerní procházky zámeckým parkem v doprovodu zoologa Zdeňka Tyllera. Začínat budou vždy v celou hodinu a jejich účastníci se kromě jiného dozví i řadu zajímavostí o „nočním životě“ zvířecích obyvatel parku. Uvnitř zámku si pak budou moci prohlédnout hlavní výstavu letošní sezony s názvem Barevný svět. „Zámek i jeho park má po setmění svou zvláštní atmosféru. Užijte si netradiční návštěvu v netradičním čase. Všechny srdečně zveme,“ vzkazuje organizátor akce a průvodce nočním parkem Zdeněk Tyller.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.