Na Vsetínském kulturním létě rozkvetou Květy
Na Vsetínském kulturním létě rozkvetou Květy
foto: DK Vsetín

Vsetín – Cyklus Vsetínské kulturní léto je již v plném proudu a další hudební čtvrtek bude patřit kapele Květy. Alternativní skupina v čele s Martinem Kyšperským na Dolním náměstí zahraje 16. června od 19 hodin.

„Je tady již třetí koncert Vsetínského kulturního léta. Jsem rád, že návštěvníky koncerty baví a že se na schodech před Městskou knihovnou opět po roce potkáváme u hudby,“ říká dramaturg Zdeněk Holoubek. „Tentokrát přivítáme brněnskou kapelu Květy,“ dodává.

Květy na hudební scéně působí už dvě dekády. Během nich vydaly již desítku alb. Alternativní tvůrci čerpají z mnoha hudebních žánrů (rock, folk, blues, šanson, jazz, world music, hip hop). I když se během dvaceti let na scéně jejich zvuk měnil, stále zůstává experimentálním a skupina si díky němu třikrát vysloužila Českého Anděla v kategorii alternativní hudby.

Mezi projekty Květů najdeme i filmovou hudbu – kapela složila soundtrack k televiznímu seriálu Svět pod hlavou nebo k filmu Jakuba Šmída Na krátko.

Vstup na koncert, který proběhne v rámci cyklu Vsetínské kulturní léto, je volný. „V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v Malém sále Domu kultury,“ dodává dramaturg Zdeněk Holoubek.

Vsetínské kulturní léto přináší v průběhu letních měsíců dvanáct venkovních koncertů. Koncerty se konají vždy ve čtvrtek v 19 hodin na pódiu na Dolním náměstí ve Vsetíně. V červenci a srpnu se pak přidá i promítání letního kina. V dalších týdnech nás 30. června čeká koncert Darebandu, 7. července pak vystoupí kapela Few Flowers a proběhne první promítání letního kina.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín