Na Vsetín se vrátil Svět kostiček
Na Vsetín se vrátil Svět kostiček
foto: MRV

Vsetín - Po předloňském velkém úspěchu se stavebnicí Lego se na vsetínský zámek vrací Petr Šimr a jeho úžasný Svět kostiček. Tentokrát se můžete těšit na spoustu exponátů z legendární české stavebnice SEVA s třešničkou na dortu v podobě Noemovy archy. Chybět nebude ani velká herna pro děti.
   Putovní výstava Svět kostiček: SEVA odstartovala na zámku Vsetín v sobotu 1. února. Autorem je nadšený sběratel, designer a stavitel Petr Šimr, který je majitelem kompletního sortimentu stavebnice SEVA a držitelem tří rekordů. „Návštěvníkům představí běžné tovární sety i svou vlastní tvorbu. K té nejnovější patří vskutku unikátní kolekce na téma Noemova archa, která čítá desítky propracovaných modelů zvířat,“ přiblížila kurátorka výstavy Olga Méhešová z Muzea regionu Valašsko.
   Svět kostiček nebude lákat jen na hotové exponáty, návštěvníci si mohou poskládat i své vlastní výtvory. „K dispozici pro ně bude velká herna,“ prozradila Méhešová.
   Součástí výstavy budou i dvě doprovodné akce s názvem Kostičkohraní, které proběhnou v neděli 9. února a v sobotu 21. března, vždy od 9 do 16 hodin. „Na závěr výstavy, konkrétně v neděli 26. dubna od 15 hodin, uspořádá Petr Šimr pro zájemce o fenomén české stavebnice SEVA komentovanou prohlídku,“ dodala Méhešová. V průběhu konání výstavy bude možné zakoupit na recepci vsetínského zámku nové stavebnice za příznivou cenu.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.