Na viděnou!
Na viděnou!

Vsetín – Město Vsetín se zapojilo do kulturního projektu orchestru Police Symphony Orchestra z Police nad Metují, který během dubna nabídne kulturu ve veřejném prostoru, navíc bezpečně a s respektem k současným vládním opatřením.
   Cesta ke kultuře je v posledním roce trnitá a ne všechno dokáže zprostředkovat on-line prostor. Mladí hudebníci z Police Symphony Orchestra se nevzdávají a připravili projekt “Na viděnou!” Tentokrát si dali za cíl oživit plakátovací plochy speciálními plakáty, které vás díky své interaktivní složce mohou přenést do koncertních sálů.
   Série barevných, vizuálně zajímavých plakátů totiž obsahují QR kódy. Pod každým z nich se skrývá jiná skladba z koncertů Police Symphony Orchestra a většina mobilních zařízení je umí intuitivně načíst. Pokud kód načtete, uvidíte převážně koncertní provedení skladeb, které má orchestr tzv. v šuplíku, s milými hosty jako jsou například Vendula Příhodová, Jan Cina, Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla a mnoho dalších.
   Potkat se s plakáty bude možné během měsíce dubna na vybraných plakátovacích plochách rozmístěných po městě. Pro zpříjemnění procházky pak bude stačit mobilní telefon, v něm přístup k internetu a volba trasy tak, abyste objevili všechny hudební dárky, jelikož variant “hrajících plakátů” je hned několik.
Mgr. Jana Raszková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín