V kulturáku připravují online koncert pro naši planetu s cimbálovou muzikou
V kulturáku připravují online koncert pro naši planetu s cimbálovou muzikou
foto: DK Vsetín

Vsetín – Pátý online koncert, který v rámci Týdne pro Zemi symbolicky věnujeme ve spolupráci s Alcedem naší planetě, představí novou Valašskou cimbálovou muziku s primáši Milanem Mlčákem a Mirkem Urubkem. Livestream „Z kulturáku do obýváku“ se koná ve čtvrtek 22. dubna od 19 hodin na Facebooku Domu kultury Vsetín.
   „Od 22. do 27. dubna 2021 probíhá celosvětová akce Týden pro Zemi, v rámci které chystá vsetínské středisko volného času hned několik aktivit. A tak jsme se rozhodli spojit síly, podpořit akci a náš další živý přenos z kulturáku pojmout jako Koncert pro naši planetu,“ přiblížila myšlenku Petra Vaňková, jednatelka Domu kultury.
   Nově sestavená kapela, na jejíž premiérové vystoupení zveme všechny příznivce folkloru, se drží myšlenky, která zazněla v jednom z příběhů Jana Kobzáně v knize O zbojníkoch a o pokladoch: Valašská muzyga byla hlasitá a divoká... V rámci koncertu se můžete těšit na mužské sbory, hudecké skladby, pastýřské a zbojnické písně a možná i štrajch.
   Hrají: Milan Mlčák, Miroslav Urubek (prim), Petr Živocký (klarinet a píšťala), Tomáš Pečenka (cimbál), Jan Volčík (viola) a Pavel Ptáček (kontrabas).
   Živé přenosy realizujeme na www.facebook.com/dkvsetin za finanční podpory Města Vsetín. Díky mediální podpoře Českého rozhlasu Zlín, budete moci tento „folklorní“ stream sledovat současně také na Facebooku www.facebook.com/CRoZlin. Děkujeme, že jste s námi!
Mgr. Klára Blažková, PR Manager Dům kultury Vsetín s r. o.