Muzeum zve na přednášku o přírodě a hmyzu na Valašsku
Muzeum zve na přednášku o přírodě a hmyzu na Valašsku
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín, Val. Meziříčí – Zajímavý pohled na vývoj naší krajiny v poslední staletích nabídne dvojice přednášek Ze života hmyzu na Valašsku se známým entomologem Lukášem Spitzerem (na snímku). První proběhne ve středu 5. na Vsetíně, druhá o den později ve Valašském Meziříčí.

Uznávaný entomolog Muzea regionu Valašsko se za posledních 20 let zapojil do řady tuzemských i zahraničních projektů, a může tak porovnávat poznatky o životě hmyzu na Valašsku s výsledky výzkumů po celé Evropě. „Příroda kolem nás je živým organismem, který se neustále mění a vyvíjí. Na příkladu brouků a motýlů si ukážeme, jak se valašská krajina v posledních staletích vyvíjela, kam došla a jaké jsou její perspektivy. Odpovíme si i na základní otázku: Zůstanou na valašských loukách v době klimatické změny pořád hejna motýlů?," uvedl Lukáš Spitzer.

Jeho přednášku Ze života hmyzu na Valašsku můžete navštívit ve středu 5. října na zámku Vsetín a ve čtvrtek 6. října na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Začátek je vždy v 17 hodin. Vstupné: Plné 60 Kč, snížené 50 Kč (senioři, studenti) a 40 Kč (děti 6–15 let), do 6 let zdarma. Další informace najdete na www.muzeumvalassko.cz a @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko