Muzeum zve na podzimní prázdniny. Bude se bavit, dozvídat i trochu bát
Muzeum zve na podzimní prázdniny. Bude se bavit, dozvídat i trochu bát
foto: Muzeum regionu Valašsko

Valašsko – Zvažujete co podniknout s dětmi o podzimních prázdninách? Muzeum regionu Valašsko pro Vás ve svých zámeckých pobočkách připravilo programy plné výtvarného tvoření, zábavných aktivit, poznání i dušičkového tajemna.

Zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Základem prázdninových akcí ve všech objektech bude výtvarné tvoření s tématikou podzimu. Na zámku Lešná u Valašského Meziříčí Vás k tomu čeká i zábavná hra pro děti nebo lehce tajemná prohlídka historických interiérů, při které se setkáte s valašskými strašidly. Součástí je i hravá připomínka tradice Dušiček a vzpomínka na šlechtickou rodinu Kinských, která zámek v minulosti obývala. Akce proběhne ve středu 26. a čtvrtek 27. října, vždy od 9 do 16 hodin.

Zámek Kinských Valašského Meziříčí

Ve stejném termínu i časech se uskuteční také prázdninový program ve valašskomeziříčském zámku Kinských. Připraven pro Vás bude zábavný program založený na připomínce tradic našich předků. Ve výtvarných dílnách se bude nejen vyrábět a malovat, ale dojde i na pečení tradičního „zvykoslovného“ pečiva. Na děti čeká i zábavná stezka s úkoly a odměnou, která bude tematicky korespondovat s probíhající výstavou tradičních druhů ovoce na Valašsku.

Zámek Vsetín

Na zámku Vsetín proběhnou Podzimní prázdniny s muzeem ve čtvrtek 27. a pátek 28. října, vždy od 9 do 15 hodin. Letošní ročník bude tematicky zaměřen nejen na podzim, ale i na valašské lesy. Děti se mohou těšit na kreativní dílny, pátrací hru ve výstavě Jak se do lesa volá a přírodovědné expozici ve věži nebo zajímavé aktivity spojené se dřevem. K dispozici Vám budou také všechny návštěvnické prostory zámku. Další podrobnosti najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku a Instagramu @muzeumregionuvalassko.

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko