Muzeum vás baví, i když má zavřeno
Muzeum vás baví, i když má zavřeno
foto: MRV

Valašsko - Pandemie koronovairu a s ní spojená vládní opatření uzavřela minimálně do 13. dubna všechny pobočky Muzea regionu Valašsko. To jako malou náplast za zrušené programy připravilo na svém webu vědomostní online zábavu pro všechny generace s názvem Muzeum nás baví.
   Jedná se o trojici online her, v rámci nichž se dozvíte, jaký vliv má chování člověka na okolní krajinu. První se jmenuje Proměny krajiny a přibližuje vývoj valašské krajiny od prvohor až po současnost s důrazem na přírodní procesy a změny v lidské společnosti. Druhá nese název Po nás potopa a demonstruje zásahy člověka do svého okolí na příkladu protipovodňových opatření. Třetí hru autoři pojmenovali Cesta do minulosti. Tentokrát nasednete do stroje času, jenž vás pošle až do doby ledové a vy cestou zpět do současnosti sbíráte body za splněné úkoly.
   „Všechny tři hry jsou primárně určeny žákům 2. stupně základních škol a studentům středních škol. Jak však sami zjistíte, zahrát si je může úplně každý. Vyzkoušejte a dejte nám vědět na Facebook Muzeum regionu Valašsko, jak se vám hry líbí,“ sdělil k projektu Muzeum nás baví jeho autor, programový pracovník muzea Jan Husák.
   Hru najdete na www.muzeumnasbavi.cz, další podrobnosti na www.muzeumvalassko.cz.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.