Muzeum regionu Valašsko zve na přednášky
Muzeum regionu Valašsko zve na přednášky

Valašsko - Dvě zajímavé přednášky z oblasti historie a zoologie připravuji v druhé polovině pracovního týdne zámecké pobočky Muzea regionu Valašsko.

Zámecký pán z Lešné
   Literát, poeta, mecenáš, šlechtic i zdatný teolog. Tím vším byl Rudolf Magnus Podstatský z Prusinovic, jenž obýval na počátku 18. století lešenské panství. Více se o této zajímavé osobnosti dozvíte na přednášce historika Pavla Lasztoviczy, která proběhne ve čtvrtek 3. září od 17 hod. na zámku Lešná u Val. Meziříčí. Navštívíte místa spjatá s Rudolfovým jménem a rovněž poznáte členy jeho rozvětvené rodiny. Pozornost bude také věnována vývoji lešenského panství a farnosti za časů Podstatských z Prusinovic.

Netopýří noc
   Na zámku Vsetín proběhne v pátek 4. září od 18.30 hod. zajímavá přenáška muzejního zoologa Zdeňka Tyllera a chiropteroložky Terezy Žákové o životě netopýrů. Kromě zajímavého povídání se můžete těšit i na ukázky živých exemplářů a vycházku do Panské zahrady spojenou s pozorováním lovících netopýrů.

   Další podrobnosti o programu Muzea regionu Valašsko najdete na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo Facebooku @muzeumregionuvalassko.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.