Dny města nabídnou v netradičním formátu více akcí
Dny města nabídnou v netradičním formátu více akcí

Val. Meziříčí - Jedenáct dní a stejný počet akcí, mnohé z nich přitom vůbec poprvé. Taková bude podoba zářijových Dnů města Valašské Meziříčí, které startují už v úterý 1. září.
   „Všechny zejména větší akce musíme stále plánovat s ohledem na aktuální epidemiologickou situaci a platná hygienická opatření. Proto jsme se dohodli, že původně chystaný 14. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Babí léto, přesuneme na příští rok. Stejně tak se v září neuskuteční ani festival Světlo Valmez, který proběhne v komornější podobě 18. prosince a ponese se v duchu motta Světlo naděje,“ vysvětlila místostarostka Yvona Wojaczková a pokračovala: „Přesto jsme nechtěli občany ani návštěvníky Valašského Meziříčí o oblíbené zářijové Dny města připravit. Letos jim tak netradičně v průběhu dvou týdnů nabídneme více menších akcí, mezi nimiž si snad každý najde to své.“

Program Dnů města Valašské Meziříčí 2020

Podzimní varhany 2020
úterý 1. září
Zahajovací koncert tradičního mezinárodního festivalu Podzimní varhany, na kterém se představí světově proslulý americký varhaník, profesor Nathan Laube.

Festival volného času s Domečkem
pátek 4. září
Ukázky kroužků, workshopy, hudební vystoupení a zábava pro všechny věkové kategorie – to vše nabídne jednodenní festival ve Středisku volného času Domeček.

Bazárek pro dobrou věc III
sobota 5. září
Nakupte darované věci na dobročinném bazaru a podpořte dvě handicapované děti z Valašského Meziříčí. Součástí programu budou dílničky pro děti a prohlídka hasičského auta.

VALMEZ FOTO 2020
pondělí 7. září
Slavnostní vernisáž k 14. ročníku oblíbené fotosoutěže s vyhlášením vítězů. Pro letošní rok byla vyhlášena hlavní kategorie VALMEZ ČERNOBÍLE a zvláštní kategorie VALMEZ V DOBĚ KORONAVIRU.

Veletrh sociálních služeb
úterý 8. září
Prezentace poskytovatelů sociálních a souvisejících služeb, jejíž součástí bude prožitkový program Jak se žije lidem s handicapem, ukázky první zdravotnické pomoci i kompenzačních a rehabilitačních pomůcek a další osvětové aktivity.

Setkání na zámku
středa 9. září
Valašskomeziříčské taneční a hudební soubory, ale také pozvaní hosté se sejdou ve velkém sále na zámku Žerotínů, aby se pochlubily svým uměním.

Děti hurá bezpečně do školy / Den s BESIPem
čtvrtek 10. září
Celý čtvrtek bude náměstí ve ve Valašském Meziříčí patřit bezpečnosti na silnici. Dopoledne dětem ze základních škol představí svou práci hasiči, zdravotníci nebo strážníci městské policie. Odpoledne se návštěvníci mohou těšit třeba na stříhání auta a záchranu osoby, simulátory nárazu a přetáčení nebo výstavu automobilů, veteránů či rally speciálů.

Medový den
pátek 11. září
Den plný sladké vůně i chuti, soutěží pro děti a kulturních vystoupení pro všechny generace. Nenechte si ujít vyhlášení nejlepšího medu nebo možnost nakoupit si skvělý lipový, květový i lesní med.

Vlasta Redl a kapela a AG Flek
pátek 11. září
Spousta špičkových muzikantů na jednom pódiu v Amfiteátru u zámku Kinských. Přijďte si pod večerní oblohu užít písničky vryté do paměti tří generací folkových a rockových fanoušků.

Zažít Valmez jinak…
sobota 12. září
Stříbrná ulička za náměstím se na jeden den promění v živý prostor plný inspirace a kulinářských specialit, chybět nebude ani zajímavý program.

Filharmonie Bohuslava Martinů
neděle 13. září
   Opět po roce se Valašské Meziříčí dočká koncertu velkého symfonického tělesa. Stejně jako v předchozích letech nabídne zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů milovníkům vážné hudby jedinečný zážitek pod širým nebem v Amfiteátru u zámku Kinských.
Bc. Jakub Mikuš, tiskový mluvčí MěÚ Valašské Meziříčí