Do muzea na Knižní bazárek
Do muzea na Knižní bazárek
foto: MRV

Vsetín - Přečetli jste zajímavou knihu a chcete se o ní podělit s ostatními? Sháníte tip na zajímavý aktuální titul nebo můžete vy sami nějaký doporučit? V tom případě přijďte do zámku Vsetín na pravidelný Knižní bazárek. Ten nebližší proběhne v neděli 30. srpna od 14:00 hodin.
   Knížky zde můžete vyměňovat, darovat nebo si nějakou za symbolickou cenu koupit. O knihách můžete diskutovat při výborné fair-trade kávě, pro vaše ratolesti zase máme výtvarnou dílničku, ve které si mohou vyrobit vlastní záložku. Jako speciální bonus dostanete prohlídku muzejních výstav. „V rámci Knižního bazárku jsme nově navázali spolupráci s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín, která vyřazuje knihy, jež jsou stále zachovalé a často i velmi žádané. Navíc jejím prostřednictvím získáte informace o knižních novinkách,“ uvedla kurátorka akce Jaroslava Ševčíková z Muzea regionu Valašsko.
Jak dále upozornila, Knižní bazárek není žádný antikvariát, a tak nepřijímá knihy z pozůstalosti či vyřazené tituly z rodinných knihoven. „Nemáme na ně skladovací kapacity a navíc to popírá hlavní poslání této akce, umožnit lidem vyměňovat své oblíbené a hlavně čtenářsky zajímavé tituly. Určitě budeme rádi za současné bestsellery, dětské knihy, tituly z povinné četby a podobně. Děkujeme za pochopení,“ vysvětlila kurátorka. Vstupné je 15 Kč na osobu.
Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzeum regionu Valašsko, p. o.