Malá scéna za oponou: Paul Batto Trio (SLO/CHE)
Malá scéna za oponou: Paul Batto Trio (SLO/CHE)
foto: KZ Valašské Meziříčí

Val. Meziříčí – Není snadné zařadit do žánrové škatulky někoho, kdo se tak záměrně vzpírá kategorii. Paul Batto je možná nejlépe charakterizován jako „písničkář“, který prostřednictvím hluboce osobní poezie nabízí posluchači pohledy do své věčně neklidné duše. Prožil příběhy, které může vyprávět a ty k nám přicházejí jako písně, plné emocí, smutku i naděje.

Paul sklidil uznání kritiky za obraznost své poezie, osobitou hru na kytaru, naléhavý zpěv a výsostně kultivovaný projev. Publikum po celé Evropě bylo dojato sílou příběhů jeho balad. Tři jeho nedávná alba AIN'T BUT ONE WAY (2009), LONESOME ROAD (2014) a STRAIGHT TALK (2017) získala skvělé recenze v řadě zemí. WALKING CLOSE (2019) je Paulova nejnovější deska a zúročila jeho desetiletou spolupráci s klavíristou Ondrou Křížem.

Paul se narodil v roce 1967 ve slovinské Lublani. V polovině 80. let se přestěhoval, nejprve do Švýcarska, a od té doby žije v různých evropských zemích, Česko nevyjímaje. V průběhu let se Paul ocitl v široké škále možností uměleckého vyjádření – od sólových vystoupení v komorním prostředí klubů až po koncerty s významnými orchestry. Možná nejdůležitějším angažmá v jeho začátcích bylo několik let s vokální gospelovou skupinou ABC Blues Band. Následovala řada spoluprací s různými jazzovými komby i velkými kapelami ve Švýcarsku, Maďarsku a nakonec i v České republice. Od roku 2003 Paul absolvoval rozsáhlé turné jako sólový umělec i v duu se zmíněným českým pianistou Ondřejem Křížem - vystupoval na mnoha festivalech, v divadlech, velkých sálech kulturních center i v klubech v Nizozemsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Švýcarsku, Rakousku, Německu, nevynechal ani středoevropské Slovensko a Maďarsko. Paul má stále nabitý program, v jeho diáři je zapsáno kolem 150 koncertů ročně – to je důvod, proč jsme ho na Malé scéně léta neviděli.

Paul Batto – kytara, zpěv
Robert Christian Batto – kytara
Ondřej Kříž – piano

Termíny: St 29.3.2023, 19:30
Vstupné: na místě 210 Kč, v předprodeji 180 Kč
Místo konání: Malá scéna za oponou, Velký sál KZ
Pořadatel: Malá scéna za oponou

KZ Valašské Meziříčí