Letní koncert SONS vzahradě hospice CITADELA
Letní koncert SONS vzahradě hospice  CITADELA
Koncert zahájil starosta VM Robert Stržínek, vlevo od něj stojí nevidomý zpěvák Radek Žalud. foto: Hospic Citadela

Val. Meziříčí - Ve čtvrtek 26. července 2018 proběhl tradiční Letní koncert, který v zahradě hospice CITADELA uspořádala Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. oblastní odbočka Vsetín v rámci 24. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě 2018.
   Na koncertu vystoupil nevidomý zpěvák Radek Žalud. Pro klienty hospice CITADELA, domova se zvláštním režimem při hospici CITADELA, pro klienty chráněného bydlení Diakonie, klienty Seniorparku, pro členy SONS a také pro přítomnou veřejnost ve více než hodinovém vystoupení zazpíval písně duchovní, muzikálové i lidové a písně z vlastního repertoáru.
   Celkem se koncertu zúčastnilo na 150 osob. Díky kvalitnímu ozvučení se zpěv Radka Žaluda nesl celou zahradou hospice a mohli jej vyslechnout také klienti v budově hospice, kterým zdravotní stav nedovolil účastnit se koncertu osobně. Velkou pomocí přispěli dobrovolníci ADRY, kteří vypomohli s přesuny klientů.
   Koncertu byli přítomni také představitelé města Valašského Meziříčí, starosta Robert Stržínek (ANO), který koncert zahájil, a pan místostarosta Josef Vrátník (KDU-ČSL), který naopak koncert zakončil. Město Valašské Meziříčí spolu s Ministerstvem kultury a se Zlínským krajem koncert podpořilo finančně a patří jim za to poděkování.
Mgr. Zuzana Venturová, Diakonii ČCE - hospic CITADELA