Festival HUDEBNÍ STAN o půti ve Velkých Karlovicích
Festival HUDEBNÍ STAN o půti ve Velkých Karlovicích
Program. foto: Plakát.

Velké Karlovice - Od 1. do 4. srpna, během Karlovské pouti, bude probíhat již šestý ročník multižánrový festivalu Hudební Stan ve Velkých Karlovicích, který přináší čtyři večery s folkově rockovou muzikou na Valašsko.
   Hudební styl je opravdu široký - folk, rock, reggae, alternative, punk - každý si přijde na své. Mimo jiné zahrají kapely Helemese, Vladivojna La Chia, TRABANDita, Ty Syčáci, Už Jsme Doma a Znouzectnost.
   Místo konání je opět za kruháčem ve Velkých Karlovicích, směr Jezerné/Soláň, vpravo 200 metrů podél Bečvy a vstupné je dobrovolné.
    Detaily naleznete na www.hudebnistan.cz
   V minulých letech festival navštívilo přes 700 hudebních fanoušků za večer, kteří se postarali o vynikající atmosféru v Karlovském údolí.
Vstupné je stejně jako v předchozích letech dobrovolné, což však neznamená zdarma, jak se v minulých letech někteří domnívali. Doporučený minimální příspěvek bude dvě stě korun za večer a návštěvníci budou označeni pásky zajišťující jim volný pohyb po areálu festivalu. Veškeré vybrané finanční prostředky budou použity na úhradu honoráře učinkujících.
Letošní program je sestaven tak, aby opět nabídnul široký výběr:
   Ve středu festival zahájí reggae Sevap Company a světoznámý folkař Alexei Kudrjavcev a po nich nastoupí alternativní punk v podání Helemese.
   Čtvrtek rozbubnuje Rytmus pro život, po nich folkový rock od Tabáskova partyja. Zpomalíme akustickým popem v podání Vladivojna La Chia & 4Trio a večer zakončí pořádný blues rockový nářez od kapely Band of Heysek.
   Pátek nastartuje folková legenda Vladimír Václavek a po něm front-man TRABANDu Jarda Svoboda s přáteli. Další hvězdou večera se svými vydařenými texty bude Váša a Ty Syčáci.
   Sobotní odpoledne roztančí v rytmu kletzmer-swingu Holinky a po nich pražská písničkářka Jana Šteflíčková. Publikum zahřeje Reggay, v rytmu reggae, kteří nás připraví na experimentální punk v podání Už Jsme Doma. Festival letos vyvrcholí rokově-punkovou kapelou Znouzectnost.
   Čepovat se bude Zlatý Bažant a Krušovice, proudem poteče domácí víno z Pálavy a v nabídce budou i speciální čaje a koktejly. O hladové se postará několik stánku s frgály, či grilovanými pochutinami.
Těšíme se na všechny milovníky dobré hudby!
Organizátoři