Vsetínští Gympleři zvou na dvacátý ročník festivalu Starý dobrý western
Vsetínští Gympleři zvou na dvacátý ročník festivalu Starý dobrý western
Gympleři.

Bystřička - Vsetínskou kapelu Gympleři, ale také další pořadatele, účinkující a návštěvníky dělí jen pár dnů od vztyčení festivalové vlajky, a tím odstartování dvacátého ročníku festivalu Starý dobrý western. Stane se tak v pátek 3. srpna v 16 hodin na přehradě Bystřička. Tóny country, bluegrassové, trampské a folkové písně se okolím přehrady ponesou do neděle 5. srpna.
   „Kromě vsetínských Gymplerů vystoupí interpreti zvučných jmen. V pátek Poutníci, Daniel Király s kapelou nebo například plzeňská skupina COP. V sobotu se na pódiu vystřídají František Nedvěd a Tie Break, Brontosauři Revival, Lokálka, Naďa Urbánková se skupinou Bokomara, Hop Trop, Karel Kahovec, George s Beatovens a mnoho dalších,“ vyjmenoval Martin Mrlina z pořádající skupiny Gympleři.
Hudební vystoupení protkají v doprovodném programu ukázky country tanců a westernových dovedností a zástupci brněnské asociace předají ocenění Association for Main Scene of Country Music. Rodiče s dětmi mohou využít dětského koutku a všichni návštěvníci ještě další týden kulturní bonus, a to návštěvu objektů Muzea regionu Valašsko zdarma.
   Ubytování nezařizují pořadatelé akce, ale je možné se usídlit v několika kempech, například v Kemp Ranči Bystřička nebo v tábořišti Dolinky. Pořadatelé návštěvníky prosí o dodržování několika zásad.
„Při parkování prosím využijte velké spodní parkoviště pod kaskádami, vjezd na parkoviště k letnímu kinu je povolený pouze účinkujícím a návštěvníkům se zdravotním postižením,“ upozornil Martin Mrlina, jeden ze zakladatelů festivalu a člen hlavního organizačního týmu.
   „Na Westernu se na jednom místě nachází tisíce lidí různých názorů, povah a nálad, celkově prosíme o ohleduplnost a vstřícnost. Noste své pásky na rukách viditelně, zvažte, zda je potřeba s sebou brát psí mazlíčky a rozhodně nekuřte v hledišti letního kina. O vaše pohodlí, čistotu okolí a celkové fungování třídenní akce se stará stovka dobrovolníků, které poznáte podle modrého trička. Jejich účast tady je ale ryze dobrovolná. Své volné dny tu tráví prací a tak se navzájem snažme odměňovat úsměvem, vlídným slovem a užijme si společně Western co nejlépe,“ řekl vsetínský místostarosta Tomáš Pifka.
   Předprodej permanentních vstupenek stále probíhá. Permanentka platí pro vstup na tři dny a všechny tři scény. Na místě lze pak zakoupit také rodinnou permanentku, dílčí vstupenky na jednotlivé dny nebo pouze na scénu U Mokrošů. Na scénu Kemp Ranč je vstupné dobrovolné. Veškeré informace najdete na www.starydobrywestern.cz
Alexandra Buršíková, tisková mluvčí MěÚ Vsetín