Kytarista Neil Zaza s kapelou míří do Rožnova
Kytarista Neil Zaza s kapelou míří do Rožnova
Neil Zaza.

Rožnov - Rožnovští rockeři se mají na co těšit. Do města se totiž chytá v pátek 16. února zavítat americká kapela v čele s vynikajícím kytaristou Neilem Zazou. Koncert proběhne v T klubu od 20 hodin.
Neil není žádný šumař, ale uznávaný instrumentalista pověstný precizní hrou, technickou přesností a neopakovatelným stylem. O tom svědčí spolupráce s takovými rockovými veličinami, jako jsou Steve Vai , Dweezil Zappa či Joe Satriani, se kterými kocertuje.
   Zaza hraje na kytaru od deseti let a hru na tento nástroj vystudoval na University of Akron.Rád propojuje moderní kytarové postupy s klasickou hudbou, např. skladbami Bacha nebo Mozarta. V roce 1987 založil kapelu Zaza, s níž vydal dvě alba. Poté se vrhl na sólovou dráhu a vyprodukoval dalších deset desek. I tady se projevuje kvalita - mimochodem jako hosty si na některé přizval skutečné mistry v oboru, jako jsou klávesista Jordan Rudess ( Dream Theater), basák Michael Anthony (Van Halen), nebo Steve Smith a Ross Valory (Journey). Poslední Zazovo album nazvané Peach vyšlo v roce 2015.
Vstupné do 15. února je 160 Kč, v den koncertu 180 Kč. Prodej v T klubu, v TIC nebo online.
ECHO Valašska