Kam tento víkend za zábavou? Do Rožnova
Kam tento víkend za zábavou? Do Rožnova
Děti mohou strávit Noc v pohádkových lázních.

Rožnov - Koncert Šarivari v T klubu – kulturní agentuře, Pohádková noc v Rožnovských pivních lázních Ledové království, otevření Jurkovičovy rozhledny nebo Masopust ve Valašském muzeu v přírodě. To jsou některé z akcí nastávajícího víkendu.
   Dnes, v pátek 2. února proběhne v budově T klubu – kulturní agentury koncert francouzsko-americko-slovenského šansonového tria Šarivary. Hostem koncertu bude alternativní folklové duo Mosskin. Akce začíná ve 20,00 hodin.
   Děti ve věku 4-10 let se mohou těšit na Noc v pohádkových lázních. Její součástí bude večerní tvoření, čtení v solné křišťálové jeskyni, ranní jóga nebo vlastní příprava pohádkové snídaně.
Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve v sobotu 3.2. února na tradiční Masopust. Návštěvníci se mohou těšit na masopustní obchůzky v podání folklorního souboru Radhošť a členů Sboru dobrovolných hasičů z Francovy Lhoty. Slovácký krúžek z Poštorné – Koňaré představí masopustní zvyky ze Slovácka. Po celý den bude hrát dechová hudba Horňané z Horní Bečvy. Celý areál provoní výrobky řeznických mistrů. Návštěvnici mohou ochutnávat z pestré nabídky zabijačkových výrobků a v laické anketě hlasovat „O nejlepší řeznický stánek“. Současně se uskuteční 21. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 11. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.
   V sobotu 3. února bude od 10,00 do 16,00 hodin mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Radnice tak vyjde vstříc zájemcům o zimní pohled na město a jeho okolí, a také návštěvníkům sobotního Masopustu ve Valašském muzeu v přírodě.
   V areálu Sport kempu v Rožnově pokračuje výstava ledových soch nazvaná Ledové království.
Mgr. Tomáš Gross, tiskový mluvčí města, MěÚ Rožnov p. R.