Bulharský pěvecký sbor se představil v zámku Kinských, ve středu zazpívá v kapli
Bulharský pěvecký sbor se představil v zámku Kinských, ve středu zazpívá v kapli
Dětský pěvecky sbor Chernomorski zvuci z bulharského města Balčik. foto: Renata Votrubová

Val. Meziříčí - Téměř dvacetičlenný dětský pěvecky sbor Chernomorski zvuci z bulharského města Balčik vystoupil v úterý 6. února dopoledne v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Ve středu dopoledne mají zahraniční hosté naplánovaný druhý koncert v historické budově školy pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.
   „Pěvecký soubor Chernomorski zvuci přijel do Valašského Meziříčí na základě partnerské spolupráce mezi Mikroregionem Valašskomeziříčsko-Kelečsko a bulharským městem Balčik. V rámci této návštěvy proběhnou dva koncerty, jeden pro mateřské a druhý pro základní školy. Vystoupení bulharských dětí obohatí také žáci místní ZUŠ Alfréda Radoka hrou na akordeon, pozoun, kytaru a housle,“ přiblížil program tajemník Mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko Daniel Šulák. „V sále byla úžasná nálada. Koncert zahájili žáci ze ZUŠ Alfréda Radoka, na které navázalo vystoupení dětí z pěveckého sboru Chernomorski zvuci. Celý koncert měl krásnou živou atmosféru, kterou umocňovalo příjemné prostředí zámku Kinských,“ řekla těsně po koncertu místostarostka města Yvona Wojaczková (ANO). Moderátorem akce byl Petr Hajdyla. 
   Středeční koncert sboru z Balčiku začíná v secesních prostorách školní kaple MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí v 10 hodin a je určen pro místní mateřské školy. V odpoledních hodinách přivítá na radnici zahraniční hosty starosta města Robert Stržínek (ANO) společně s místostarostkou Yvonou Wojaczkovou (ANO) a tajemníkem Josefem Matochou.
   Děti z Bulharska mají při své návštěvě Valašska vedle zpěvu na programu také výlety do okolí Valašského Meziříčí. Valašskomeziříčské děti se na oplátku vypraví do Balčiku letos v červnu.
Ing. Renata Votrubová, tisková mluvčí MěÚ Val. Meziříčí