Kdy o svátcích do muzea
Kdy o svátcích do muzea
foto: Muzeum regionu Valašsko

Vsetín – Vánoční svátky jsou kromě jiného i časem zklidnění a pohody. Užít si ho můžete například při návštěvě Muzea regionu Valašsko na zámku Vsetín, kde vás čekají zajímavé výstavy, expozice i návštěvnické atrakce s nádechem zábavy a poznání pro celou rodinu.

Zámek Vsetín (na snímku) bude v období mezi svátky uzavřen pouze v pátek 24. prosince, sobotu 25. prosince, pondělí 27. prosince a sobotu 1. ledna. Jinak můžete přijít každý den od 9 do 17 hodin.

Muzeum má pro vás trojici zajímavých výstav Někdo to rád sušené (o tradičním sušení ovoce na Valašsku), Na pytlácké stezce (o historii pytláctví na Valašsku) a Vlněný kaleidoskop Ivany Langrové (plstěné betlémy a další úžasná díla z vlny). Můžete si také projít zdejší stálou expozici o Valašsku, navštívit Templářský sklípek s rytířskou hernou nebo si prohlédnout Vsetín a okolí z 60 m vysoké vyhlídky ve věži.

Pro vstup do muzea stačí mít na ústech respirátor a dodržovat rozestup od ostatních alespoň 1,5 metru (neplatí pro členy jedné domácnosti), což v rozlehlých prostorách vsetínského zámku není žádný problém. Jestliže se ale cítíte být nemocní nebo jste byli v rizikovém kontaktu s nakaženou osobou, rozhodně zůstaňte doma.

Další objekty Muzea regionu Valašsko: Hvězdárna Vsetín – od pátku 24. prosince do neděle 2. ledna zavřeno. Zámek Lešná u Valašského Meziříčí – od pondělí 20. prosince zavřeno (návštěvnická sezona bude zahájena opět až v dubnu 2022). Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí – zavřeno z důvodu probíhající rekonstrukce (objekt bude otevřen začátkem roku 2022, termín bude brzy upřesněn na stránkách muzea). Kostel sv. Trojice ve Valašském Meziříčí – zavřeno. Další informace najdete na www.muzeumvalassko.cz. Foto Milan Ošťádal – MRV

Jiří Koňařík, propagační pracovník Muzea regionu Valašsko