Kam za kulturou: Prázdniny jsou tady, pojďte se bavit!
Kam za kulturou: Prázdniny jsou tady, pojďte se bavit!
Slovácké léto. foto: Otakar Hofr

Zlínský kraj - Zústáváte tento týden doma? Nesmutněte, v našem kraji vás čeká spousta zábavy.
   V Uherském Hradišti pokračuje až do 7. července 12. ročníku Slováckého léta. Je to obsahově rozsáhlá a významná sportovně kulturní událost pro celou rodinu s bohatým programem. Probíhá v historickém centru Uherského Hradiště. Vstupné na akce je zd ila a Metoděje.
   V Rožnově pod Radhoštěm připravili již 40. ročník mezinárodního folklorního festivalu Rožnovské slavnosti. Od čtvrtka 4. do neděle 7. července bude areál Valašského muzea v přírodě žít pestrou nabídkou 4 festivalových dnů, během nichž se v 30 programech představí na 800 účinkujících z Lašska, Slovácka i z Čech, ze Slovenska, Bosny a Hercegoviny, Ukrajiny a z Mexika.
   V sobotu 6. července bude možné cestovat do Rožnova pod Radhoštěm historic kým parním vlakem na trati z/do Valašského Meziříčí. Vlaky odjíždějí z Valašského Meziříčí v 9:10 a 13:10 hod, z Rožnova pod Radhoštěm zpět do Valašského Meziříčí se jede v 11:00 a 15:00 hodin.
   Napajedla budou svědkem IV. ročníku svátku burgerů. 6. července v areálu za Novým Klášterem proběhne Burger Fest 2019. Akce začíná ve 12 hodin, zúčastní se jí nejméně desítka producentů stále více oblíbené speciality.
   V areálu Karlovského muzea ve Velkých Karlovicích proběhne 6. července Den hrnčířů. Bohatý program od 9 do 17 hodin doprovodí dvě cimbálové muziky, v 11 hodin vystoupí skupina historického šermu. V průběhu Hrnčířského dne bude v 11:30 otevřena vernisáží výstava „Poznej kulturní a historické dědictví příhraničních regionů – Východní Moravy a Trenčín regionu“.
Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz
Martina Hofrová