Kácení májky se ujme folklorní soubor Vsacan
Kácení májky se ujme folklorní soubor Vsacan
foto: DK Vsetín

Vsetín – Dům kultury zve všechny příznivce folkloru na zábavný program u příležitosti kácení májky na Dolním náměstí. Májku pokácí Soubor valašských písní a tanců Vsacan se svou cimbálovou muzikou a v programu vystoupí i děti z dětského souboru Vsacánek. Folklorní dopoledne začne první červnovou sobotu 4. června v 11 hodin.

Tradiční kácení máje se vztahuje ke všem částem Valašska, a tedy i ke Vsetínu. „Májka s barevnými pentlemi, kterou jsme na konci dubna postavili, zdobí vsetínské Dolní náměstí celý květen. Pokácená bude za doprovodu zábavného programu, který připraví folkloristé ze Vsacanu,“ uvedla jednatelka Domu kultury Petra Vaňková a přidala pozvání, „přijďte se s námi první červnovou sobotu pobavit a připomenout si valašské tradice.“

Soubor valašských písní a tanců VSACAN patří k nejstarším amatérským souborům v České republice. Za více jak 70 let své činnosti propaguje a reprezentuje Valašsko nejen po celé České republice, ale i na folklórních festivalech v různých koutech světa.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín