Jiné světy – výstava rožnovské malířky Barbory Dohnalové
Jiné světy – výstava rožnovské malířky Barbory Dohnalové
foto: TKA

Rožnov – Sobota 26. srpna až neděle 1. října 2023 - Galerie Kostnice

Téčko ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Iskérkou si vás dovolují pozvat na výstavu v Galerii Kostnice

Vernisáž proběhne v pátek 25. srpna v 17 hodin ve farské zahradě.
Úvodní slovo: Gabriela Nováková
Hudební program: Marian Friedl a Eliška Šídlová, kontrabas a zpěv
Otevírací doba: úterý - sobota: 10:00 - 16:00, neděle: 11:00 - 15:00
Vstupné dobrovolné.

Výstava Jiné světy odkazuje k vnitřnímu vnímání kultury fantasy. Inspiraci pro vystavené obrazy autorka nachází zejména v knihách Stephena Kinga, Susanne Clarke nebo J. K. Rowling. Ve svých obrazech Barbora intuitivně zaznamenává vlastní niterné představy o ději a prostředí, v níž se příběh odehrává. Postavy nejsou klíčovým prvkem, ale dotvářejí kompletní atmosféru v prostoru.

Autorka nepředkládá prvoplánový pocit, snaží se vyvolat rozličné emoce, často inhibované zážitky či vzpomínkami diváka. U výstavy Jiné světy víc, než kde jinde platí „každý vidí něco jiného“. Diváci jsou přenášeni do světa nadpřirozeného, snového, často i kouzelného. Barbora diváky vybízí k úniku z každodenní reality. Dovolte si snít.

Vystavené obrazy jsou malované technikou akrylu na plátně. Toto médium Barboře umožňuje značnou svobodu v malířském řemesle. Díky tomu také může jednoduše přizpůsobit barevnost ideje i tématu.

Rožnovská rodačka Barbora Dohnalová (*1991) vystudovala Akademii výtvarných umění v Praze obor malba u profesora Michaela Rittsteina. Věnuje se malbě akrylovými barvami na plátně. Ve svém díle zachycuje autobiografické prvky, své nálady, sny a představy o fantaskním světě do kterého uniká z každodenní reality. Žije a pracuje v Praze.
Ve spolupráci: farnost, Iskérka

Partneři výstavy: Solartec

TKA