Vsetínské kulturní léto zakončí kapela Docela
Vsetínské kulturní léto zakončí kapela Docela
foto: DK Vsetín

Vsetín – Ve čtvrtek 31. srpna společně uzavřeme Vsetínské kulturní léto, které i letos nabídlo pestrou škálu regionálních a zahraničních interpretů. Od 17 hodin vystoupí vsetínská teenagerská kapela Docela. Po ní pak bude následovat letní kino s ostrou komedií Grand Prix.

V listopadu 2014 ve středisku volného času Alcedo na Vsetíně začala hudební dráha jedinečné kapely. Na konkurz do dětské kapely se tehdy přihlásilo sedm talentovaných mladých lidí. Mezi nimi tři kytaristé, dvě zpěvačky a dvě klavíristky. První veřejné vystoupení kapely Docela se konalo 28. května 2015 právě v prostorách vsetínského Alceda. Kapela postupně získávala na popularitě, a to zejména díky svému pestrému hudebnímu repertoáru a energii na pódiu. V roce 2018 nahrála svou první písničku „MOTORKÁŘKA“, kterou napsal místní muzikant Jiří „Dareba“ Václavík.

Významným mezníkem se stalo vystoupení kapely v televizní soutěži Česko Slovensko má talent 2018, kde se skladbou „Jirkova svačina“ zaznamenali velký úspěch a získali kladné ohlasy porotců. Kapela nabírala na popularitě i online – záznam vystoupení na YouTube dosáhl více než 4 milionů zhlédnutí. Ve znamení radosti a úspěchů se nesl rovněž rok 2019. Asi nejvýznamnějším úspěchem byla příležitost vystoupit na multižánrovém festivalu Colours of Ostrava, kde kapela zaujala svým pestrým hudebním projevem. Představila se zde dokonce dvakrát. Dalším vrcholem bylo vystoupení v plné Incheba Areně v Bratislavě v rámci koncertu s čtyřnásobným slovenským Zlatým slavíkem Petrem Cmorikem. Na tomto koncertě se kapela setkala s řadou dalších významných interpretů. Kapelu Docela aktuálně tvoří šest talentovaných hudebníků – Káťa a Terka (zpěv), Tomáš (kytara), Naty (klávesy, ukulele, zpěv), Honza (basová kytara) a Lucka (bicí, zpěv).

Po vystoupení nás ve 21:30 čeká letní kino, na které se jistě budou těšit především fanoušci známého hereckého uskupení Tři tygři. Na programu je totiž česká road movie komedie Grand Prix režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor), ve které uvidíme Štěpána Kozuba a Robina Ferra. Tuto dvojici ostravských herců šikovně doplňuje Kryštof Hádek. Jak dopadne příběh dvou bratranců Romana a Emila, jejichž snem je dostat se na závody Formule 1? Ve filmu dále uvidíme např. Tatianu Dykovou, Miroslava Donutila či Cyrila Drozdu.

Dramaturgie DK Vsetín počítá i s „mokrou“ variantou. V případě nepříznivého počasí se koncert odehraje v Malém sále Domu kultury. „Informace o případném přemístění se diváci dozví v den konání akce nejpozději v 17 hodin na sociálních sítích a na informačních cedulích na Dolním náměstí,“ připomněl za produkční tým Zdeněk Holoubek.

Jakub Hekl, DK Vsetín