Jak si užít zábavu i z pohodlí domova: Tipy na on-line akce v Rožnově
Jak si užít zábavu i z pohodlí domova: Tipy na on-line akce v Rožnově
Ilustrační foto
Rožnov - V současné situaci ovlivněné koronavirovou pandemií je drtivá většina akcí a pořadů, kterými jsme byli zvyklí se zabavit, potkat se na nich s kamarády a známými, zrušená. Špatně to vypadá s jakýmikoliv „živými“ akcemi až do Vánoc. Abychom vás (v rámci možností) naladili alespoň trochu na nějakou pozitivní vlnu, nabízíme hned několik nápadů a aktuálních - povětšinou „on-line“ - tipů na akce v Rožnově pod Radhoštěm. Věříme, že vás v nelehké době doma nejen pobaví, ale také třeba prozradí o městě něco nového. Nechte se pozvat třeba na přímý přenos z rozsvícení vánočního stromu, on-line výstavu v knihovně nebo třeba on-line přenášený koncert z Janíkovy stodoly z Valašského muzea v přírodě.   
 
- TKA: vánoční strom online i poukazy na lepší časy (www.tka.cz)
  Slavnostní rozsvícení vánočního stromu - tradiční pořad na Masarykově náměstí - se bohužel nemůže uskutečnit tak, jak ho všichni známe. Město Rožnov a pořádající T klub-kulturní agentura ovšem akci neodpískali a ve spolupráci s TV Beskyd přinesou v pátek 27. listopadu živý on-line přenos z akce, a to včetně doprovodného programu, zpívání a dalších překvapení. Živý on-line přenos bude zajišťovat TV Beskyd a bude dostupný na YouTube, facebooku, webových stránkách TV Beskyd a také na kabelové televizi TV Beskyd přímým přenosem v pátek 27.11. od 16.30. Více k akci zde.  O případných dalších on-line akcích v adventním období, o kterých se jedná, budete informováni na webu tka.cz i na webech města.    
Tip z Téčka: dárkové poukazy na kulturu v Rožnově aneb Na viděnou v lepších časech 
Vychytávka, kterou můžete získat plusové body a potěšit své blízké. Jedná se o „Dárkový poukaz na kulturu v Rožnově“, který připravil T klub - kulturní agentura. Poukaz je nabitý libovolným kreditem. Obdarovaný poukazem postupně platí částky odpovídající výši vstupného na libovolných akcích v Rožnově, až do úplného vyčerpání kreditu. Zakoupit je mohou nejen jednotlivci, ale také firmy třeba jako dárek pro své zaměstnance. Více informací ZDE.  
 
- Městská knihovna: on-line výstava, špeky i novinky (www.knir.cz)
   Knihohrátky, při kterých v rámci Dne pro dětskou knihu ožije celá knihovna, se uskuteční tentokrát on-line, a to v sobotu 28. listopadu od 9 do 10.30 hodin. Na řadu přijde vyhlášení nejlepších lovců perel, hudba i knižní tipy. Městská knihovna připravila také on-line verzi loňské výstavy k výročí událostí 17. listopadu, webová adresa je roznov89.knir.cz. Kromě zmiňované výstavy na webu knihovny www.knir.cz najdete také další zajímavé aktivity, jako například rubriky Špeky regálů nebo Knižní novinky. 
 
- Informační centrum: objednejte si knihu, plecháček či kalendář 2021 (www.visitroznov.cz)
   Rožnovské turistické informační centrum je sice jako všude jinde zavřené, ale i v této době si můžete pomoci on-line objednávkou s dobírkou. Objednat si můžete například knihy z edice Rožnovské malé tisky (konkrétní tituly skladem vám potvrdí pracovnice Íčka) nebo publikace Zapomenutá zákoutí s mnoha zajímavými fotografiemi z Rožnova za starých časů. V Íčku je ošem možné momentálně objednávat a následně dostat na dobírku kromě knih v podstatě cokoli dalšího – například oblíbené plecháčky, které jsou ve variantě celoroční i ve variantě vánoční, brzy naskladněn již bude i nástěnný kalendář 2021. Na zakoupení a zaslání zboží se můžete domluvit s pracovnicemi infocentra každý den od 8.30 do 17 hodin na telefonním čísle 571 652 444 nebo přes emailovou adresu ic@roznov.cz. 
Náš tip na dárek: k nejprodávanějším knihám patří publikace „Rožnov pod Radhoštěm – brána Beskyd, srdce Valašska“. Tuto knihu se zajímavými texty a krásnými velkoformátovými barevnými fotografiemi si město naložilo k oslavám 750 let města přes třemi lety. Překvapit s ní můžete třeba pod stromečkem.   
 
- Muzeum: Večer při svíčkách si užijeme alespoň on-line (www.nmvp.cz)
   Valašské muzeum v přírodě v Rožnově p. R. připravilo na 6. prosince Večer při svíčkách - slavnostní předvánoční koncert z Janíkovy stodoly. Přenášet se bude on-line a začíná se v 17 hodin. Hraje Tomáš Kočko & orchestr. Více na webu muzea ZDE. 
 
- Když ne Rožnov naživo, tak alespoň v televizi (www.tvbeskyd.cz)
Když už se k nám do Rožnova nemůžete z různých důvodů dopravit naživo, tak alespoň zůstaňte v kontaktu s děním ve městě a jeho okolí, a to prostřednictvím naší regionální kabelové televize TV Beskyd. Ta informuje každý týden o novinkách ve městě a kromě klasické kabelové televize jsou tytéž reportáže dostupné také na na YouTube, facebooku či webových stránkách TV Beskyd. Mimo jiné právě na kabelovce TV Beskyd se uskuteční v pátek 27. listopadu přímý přenos z rozsvícení vánočního stromu.  
Pozn.: V návaznosti na průběžně se měnící nařízení a opatření doporučujeme sledovat v textu uvedené weby pořadatelů akcí (případně jejich sociální sítě), kde se dozvíte vždy aktuální informace.    
Bc. Marek Havran, Destinační manažer MěÚ Rožnov p. R.