Hradišťan a Javory opět společně na pódiu vsetínského Domu kultury
Hradišťan a Javory opět společně na pódiu vsetínského Domu kultury

Vsetín – Vsetín bude po dvou letech opět hostit mimořádný hudební pořad. Ve velkém sále domu kultury odehrají společný koncert stálice české hudební scény – sourozenci Hana a Petr Ulrychovi s jejich kapelou Javory Beat a Jiří Pavlica se skupinou Hradišťan. K setkání u krásné muziky dvou osobitých českých hudebních uskupení se můžete připojit ve středu 27. března 2024 od 19 hodin. Předprodej bude spuštěn v pondělí 4. prosince 2023.

„Hradišťan a Javory v domě kultury společně zahráli naposledy v roce 2021. Koncert byl tehdy kvůli covidovým restrikcím třikrát odložen,“ vzpomněla Eva Hennelová z produkce vsetínského domu kultury. I přes nepříjemnosti s odkládáním koncertu si však návštěvníci odnesli jedinečný zážitek. „Jsme rádi, že vás opět po dvou letech můžeme pozvat na společný koncert dvou dnes již legendárních kapel,“ zve na březnový koncert Hennelová.

Hradišťan i Javory Beat svými písněmi přinášejí radost posluchačům už více než padesát let. Za tu dobu s nimi spolupracovala řada hudebníků a zpěváků. I Jiří Pavlica, který dnes stojí v čele Hradišťanu, byl dokonce po nějakou dobu členem skupiny Javory. Ale existují další svorníky, které tyto dvě kapely pojí. Především je to charakter a obsah písní, jejich melodičnost, zdroje inspirace a v neposlední řadě také lidský aspekt – vlídný a upřímný přístup k posluchačům.

„Předprodej na společný vsetínský koncert Hradišťanu a Javory Beat bude spuštěn už v pondělí 4. prosince. Vstupenka se tak může stát krásným vánočním dárkem,“ přidala své pozvání jednatelka Domu kultury Vsetín Petra Vaňková.

Mgr. Veronika Ježíková, DK Vsetín