Divadlo Schod zahraje ve Společenském domě Kompot
Divadlo Schod zahraje ve Společenském domě Kompot

Rožnov – Pátek 12. ledna 2024 - 19:00 - Společenský dům

Tentokrát jsme se rozhodli konkurovat všem kulinářským pořadům, které se na nás hrnou ze všech médií. Divadlo Schod pro Vás připravilo ochutnávku ze své kuchyně, s názvem "Kompot". Protože každý z Vás má jinak mlsný jazýček, snažili jsme se o pestré menu. Představení je "ukuchtěno" ze scének tematicky různorodých. Vše krásně okořenily písničky, které "uvařila" naše divadelní kapela.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Účinkují: Ivana Bublíková, Libuše Rapantová, Zdenka Ševečková, Olga Grossmannová, Julie Bartoňková, Michaela Šimčíková, Jiří J. Vymětal, Zdravee, Miroslav Ferda
Kapela 5 v 1: Martin Pavelka, Tomáš Vrátník, Jiří Miklík, Zuzana Zahradníčková
Scénář a režie: Ivana Bublíková

MALÁ HISTORIE DIVADLA SCHOD
Divadlo Schod vzniklo v roce 1973 a poprvé vystoupilo na Silvestra v M-klubu JKZ města Valašské Meziříčí. Jeho divadelní premiéra se měla konat v květnu 1974, ale hra Good by Jimmy byla v den představení zakázána a po úpravách se hrála až 26. září. V roce 1975 divadlo uvedlo první autorský kabaret Pojedu do Madrida. Vývoj divadla lze rozdělit do etap: Přípravná, uzavřená pásmem Good by Jimmy, kabaretní, uzavřená kabaretem Ej, vy české luhy!, a dvě éry klubových muzikálů, uzavřené hrou Robinsohn z Krhové a Nejhloupější válka. Pak následovala éra problémů s věčnými zákazy, která skončila v listopadu 1989 divadelní stávkou, kterou Schod ukončil až v roce 2000, kdy začala éra současná. Schod hraje pouze vlastní hudební komedie – muzikály, které čerpají jak z historie, tak i ze současnosti, někdy i pohádky. Nepotřebuje k tomu oponu a v M-klubu dokonce sedí jeho diváci u stolů restaurace. A není ani tak divadlem, jako veselým pohledem na neveselý svět. Ale potřebuje elektrický proud, protože mu k tomu pohledu hraje divadelní kapela, a potřebuje diváky, kteří nechali starosti doma a přišli se bavit.

Vstupné v předprodeji: 150 Kč, na místě: 200 Kč.
Prodej v sídle Téčka, v TIC nebo online od 12. 12. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

TKA Rožnov