Charitativní novoroční koncert vynesl 583 000 korun, které pomohou v sociálních službách
Charitativní novoroční koncert vynesl 583 000 korun, které pomohou v sociálních službách
foto: Krajský úřad Zlínského kraje

Zlínský kraj – Výtěžek 583 000 korun přinesl charitativní novoroční koncert, který v pátek 5. ledna uspořádaly Zlínský kraj a statutární město Zlín. Na této částce se podílelo 28 donátorů zejména z řad významných firem působících v regionu, kteří poskytli 480 000 korun. Dalších 103 000 korun přispěli do kasiček přímo na místě návštěvníci. Koncert se uskutečnil v Kongresovém centru Zlín za účasti představitelů Zlínského kraje, zástupců statutárního města Zlína, partnerů, donátorů a dalších hostů.

„Novoroční koncert, který Zlínský kraj společně se statutárním městem Zlínem letos uspořádal už po osmnácté, se stal už tradiční součástí kulturního kalendáře v našem kraji. Letošní ročník přinesl opět krásný umělecký zážitek a hlavně také možnost přispět na dobrou věc. Moc děkuji všem, kteří tak učinili,“ řekl Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.

Výtěžek z koncertu obdrží organizace ze Zlínského kraje poskytující sociální služby, konkrétně Za sklem o. s., Vzdělávací, sociální a kulturní středisko při Nadaci Jana Pivečky, o. p. s. a Spolek Pod křídly. Symbolické šeky zástupcům těchto organizací předali hejtman Radim Holiš a primátor Zlína Jiří Korec.

Zlínská filharmonie pod vedením šéfdirigenta Roberta Kružíka v průběhu večera přednesla skladby Antonia Vivaldiho, Bedřicha Smetany a Pabla de Sarasateho. Jako sólisté na housle vystoupili Václav Hudeček, Ivana Kovalčíková, Bára Valečková a Marek Pavlica. Na pódiu se představili také žáci Základní umělecké školy Zlín.

Partneři koncertu - donátoři

ARRIVA autobusy a.s.
CREAM Real Estate, s.r.o.
Česká spořitelna a.s.
DEZA, a.s.
FMIB, s.r.o.
GORDIC spol. s r.o.
HP Tronic Zlín, spol. s r.o.
KKS, spol. s r.o.
KOVAR a.s.
Kovárna VIVA a.s.
Lázně Luhačovice, a.s.
MANAG, a.s.
PaPP, spol. s r.o.
Pozemní stavitelství Zlín a.s.
POZIMOS, a.s.
Promens Zlín a.s.
Rallye Zlín spol. s r.o.
RM GAS, s.r.o.
Rudolf Jelínek a.s.
SMO a.s.
Software602 a.s.
Technické služby Zlín, s.r.o.
Teplárna Otrokovice a.s.
Tesco SW a.s.
Trinity bank a.s.
VW WACHAL a.s.
Yokohama TWS Czech Republic, a.s.
Zálesí a. s.

Bc. Jan Vandík, Krajský úřad Zlínského kraje