Sezónu odstartovali vsetínští divadelníci černou komedií. Následovat bude životní příběhěh Edith Piaf a Marlene Dietrich
Sezónu odstartovali vsetínští divadelníci černou komedií. Následovat bude životní příběhěh Edith Piaf a Marlene Dietrich
foto: Divadlo v Lidovém domě

Vsetín - Vsetínské Divadlo v Lidovém domě (DvLd) odstartovalo sezonu 2020/2021 mnoha cenami ověnčenou komedií amerického autora Michaele McKeevera Neběhej s nůžkama v ruce. Vsetínští divadelníci ji odehráli v sobotu 5. září.
   Vsetínský rodák Jakub Hekl společně se souborem Divadla v Lidovém domě přinese v letošní sezoně divákům svůj další režijní počin. O víkendu 9. a 10. října uvede se souborem DvLd premiéru hororové komedie Vraždu neutajíš, která vychází z detektivní komedie Jezinky a bezinky amerického dramatika Josepha Kesselringa. „Naše pojetí nahlíží na původní detektivní komedii s velkou nadsázkou a začleňuje do ní hororové prvky. Naším krédem v této hře je to, že i ve strachu a momentech hrůzy lze najít humor a smích,“ prozradil režisér Jakub Hekl.
   Inscenace podle něj přinese kostýmovou komediální podívanou s výpravnou scénou. „Je to velká inscenace, ve které se představí téměř všichni současní členové souboru,“ poznamenal režisér. V hlavních rolích se mohou návštěvníci těšit na Renatu Trličíkovou a Dagmar Pavlouškovou.
Vsetín přijede potěšit Jiří Bartoška, do tajemna diváky zasvětí hypnotizér Jakub Kroulík
   DvLd nabídne na podzim také hostující představení. V úterý 13. října uvede Pražský spolek Kašpar vědecko-romantický portrét britské vědkyně Rosalindy Franklinové a její často přehlížené role při objevu dvojité struktury šroubovice DNA. „Představení se jmenuje Snímek 51 a v hlavní roli zde exceluje Eva Elsnerová. Diváci se mohou těšit také na Matouše Rumla, kterého zná veřejnost především jako Lexu z komediálního seriálu Comeback a další. Bude to jedinečná podívaná,“ slibuje produkční DvLd Miloslava Dümlerová.
   Ve čtvrtek 12. listopadu si milovníci tajemna užijí na prknech DvLd přednášku uznávaného hypnotizéra Jakuba Kroulíka Moc a síla hypnózy. Jakub Kroulík je uznávaný odborník ve světě hypnózy a v současnosti se věnuje mentalismu. V projektu Paranormální výzva se snaží objevit osobu se skutečnými paranormálními schopnostmi. „Jedná se o interaktivní přednášku, kde se mimo jiné divák dozví, co je hypnóza a zda může být nebezpečná. Jakub Kroulík návštěvníky také seznámí s osobnostmi hypnózy v Česku i ve světě, zažijí rovněž hypnózu v praxi. Součástí programu jsou také praktické ukázky sugesce a hypnózy,“ představuje další z podzimních akcí tajemnice divadla Renata Trličíková.
   V andělské komedii s názvem Moje hra se v listopadu ve Vsetíně v hlavní roli představí také Jiří Bartoška. Diváci jej uvidí 28. listopadu v 19.00 hodin. „Jedná se o náhradní termín z března letošního roku. Představení je vyprodáno,“ uvedla tajemnice souboru Renata Trličíková.
   Podzimní část sezony v Lidovém domě uzavře koncert rockové legendy osmdesátých let Roman Dragoun. Ve čtvrtek 10. prosince se představí ve svém sólovém recitálu. Roman Dragoun je český hudebník, klávesista, zpěvák a skladatel. Působil v rockových formacích Progres 2, Futurum, Stromboli a T4, vydal několik sólových alb, zpíval v muzikálech.
Vstupenky na všechna představení jsou k dostání na pokladně kina Vatra ve Vsetíně. Lze je zakoupit také online na webových stránkách Divadla v Lidovém domě http://dvld.cz/ nebo přímo v den představení v šatně divadla.
   Pracovníci divadla upozorňují, že se po celou sezonu budou řídit aktuálními platnými doporučeními vlády. „Stabilně je v divadle při vstupu i na toaletách desinfekce. Pokud by někdo z návštěvníků zapomněl roušku, budou jednorázové roušky k zakoupení v šatně,“ informovala tajemnice divadla Renata Trličíková.
Miroslav Urubek, Divadlo v Lidovém domě